Πρέβεζα: «Βόμβα» έτοιμη να… εκραγεί λόγω οφειλών η ΔΕΥΑ Πρέβεζας – Κατασχέθηκαν λογαριασμοί, αναζητούνται έσοδα… Πρέβεζα: «Βόμβα» έτοιμη να… εκραγεί λόγω οφειλών η ΔΕΥΑ Πρέβεζας – Κατασχέθηκαν λογαριασμοί, αναζητούνται έσοδα… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: «Βόμβα» έτοιμη να… εκραγεί λόγω οφειλών η ΔΕΥΑ Πρέβεζας – Κατασχέθηκαν λογαριασμοί, αναζητούνται έσοδα…

«Βόμβα» έτοιμη να… εκραγεί λόγω οφειλών η ΔΕΥΑ Πρέβεζας – Κατασχέθηκαν λογαριασμοί, αναζητούνται έσοδα…
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα για την ίδια την απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΥΑ Πρέβεζας ανέκυψε το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, οι εργαζόμενοι στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης είχαν προχωρήσει σε αγωγή κατά της εφαρμογής των διατάξεων των Νόµων 4024/2011 και 4092/2012, που προέβλεπε σημαντικές μειώσεις μισθών.
Ενώ αρχικά η αγωγή τους είχε απορριφθεί στο Ειρηνοδικείο Πρέβεζας, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν με αποτέλεσμα να είναι αναγκαστική η εκτέλεση της τελεσίδικης αυτής απόφασης που διατάσσει την πληρωμή στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, ενός ποσού της τάξεως των 480.000 ευρώ.
Η ΔΕΥΑΠ αποφάσισε και άσκησε αίτηση αναίρεσης ενώπιων του Αρείου Πάγου, η οποία θα εκδικαστεί σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Μία μερίδα ωστόσο εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, αποτελούμενη από 7 εργαζόμενους και έναν συνταξιούχο-πλέον- εργαζόμενο, αποφάσισε να ακολουθήσει ένα ξεχωριστό δρόμο από τους άλλους υπαλλήλους της εταιρείας και με το νομικό τους εκπρόσωπο απέστειλαν απόγραφο στη ΔΕΥΑΠ, αξιώνοντας άμεσα οφειλόμενα που ξεπερνούν τις 160.000 ευρώ και η κατάσταση οδηγήθηκε σε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών της δημοτικής επιχείρησης, θέτοντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της.
Τα χρήματα που βρίσκονταν στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ δεν έφταναν για να καλυφθεί το ποσό και το ζήτημα έφτασε σε αδιέξοδο, προκαλώντας μάλιστα σοβαρούς «τριγμούς» στο εσωτερικό της Επιχείρησης.
Μόλις πριν από μερικά 24ωρα, έπειτα από διαπραγμάτευση ανάμεσα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ και την ομάδα των 8 εργαζομένων, για την οποία ήταν ενήμερος και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, επήλθε συμβιβασμός με την πληρωμή σε πρώτη φάση του 50% του ποσού, ώστε να απεγκλωβιστούν οι λογαριασμοί και να επέλθει μία κατάσταση κανονικότητας και πάλι στη δημοτική επιχείρηση.
Μία επιχείρηση βέβαια που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, έχοντας εδώ και χρόνια πρόβλημα με τις οφειλές προς αυτήν, που φτάνουν αυτή τη στιγμή τα 2,8 εκατομ. ευρώ.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ τους τελευταίους μήνες γίνεται σοβαρή προσπάθεια να πληρώσουν οι… στρατηγικοί κακοπληρωτές και υπάρχουν κάποια απτά οικονομικά αποτελέσματα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε και η απειλή της διακοπής παροχής νερού από τη διοίκηση της Επιχείρησης.
Για να ανακάμψει βέβαια η ΔΕΥΑΠ χρειάζεται πολυετή συνεπή προσπάθεια με σωστό σχεδιασμό. Οψόμεθα…
atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: «Βόμβα» έτοιμη να… εκραγεί λόγω οφειλών η ΔΕΥΑ Πρέβεζας – Κατασχέθηκαν λογαριασμοί, αναζητούνται έσοδα…
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 1923838200985522974
Σχόλια
item