Έντεκα ψέματα που λέω στα παιδιά μου για να «βγάλω» τη μέρα

Έντεκα ψέματα που λέω στα παιδιά μου για να «βγάλω» τη μέρα
Αν όμως βάλω σε fast-forward έξι χρόνια γεμάτα στρες, άγχος και αϋπνία με τρία παιδιά, συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν στιγμές που είναι αναγκαίο να πω ψέματα για να επιβιώσω και εγώ αλλά και εκείνα.

Ορίστε 11 από τα ψέματα που λέω στα παιδιά μου για να «βγάλω» τη μέρα:
1. «Αν δεν βουρτσίσεις τα δόντια σου θα γίνουν μαύρα και θα πέσουν!».
Όπως γνωρίζετε και εσείς, η στοματική υγιεινή ειναι σημαντική και εκτός αυτού, είναι αυτοάμυνα. Τα παιδιά μου επιμένουν να βρίσκονται δυο εκατοστά πιο μακριά από το πρόσωπό μου όταν μου μιλούν και δεν μπορώ να απολαύσω τον καφέ μου όταν μυρίζει η αναπνοή τους το πρωί.

2. «Βάλε παπούτσια τώρα, αλλιώς θα φύγω χωρίς εσένα!».

Ακόμη δεν το έχω κάνει αυτό... αλλά τίποτε δεν τα κινητοποιεί τόσο γρήγορα από την απειλή του να μείνουν μόνα στο σπίτι.

3. «Δεν ξέρω τι θα κάνουμε το σαββατοκύριακο!».

Ξέρω ακριβώς τι θα κάνουμε το σαββατοκύριακο. Θα καθαρίσουμε το σπίτι και κατά πάσα πιθανότητα να βάλω πλυντήριο, να μαζέψω και την αυλή και ίσως κάτι διασκεδαστικό αν δεν ακυρωθεί εξαιτίας του καιρού ή της όρεξης που θα έχω στο τέλος της ημέρας. Για αυτό και δεν πρόκειται να σου πω τι θα κάνουμε γιατί πολύ απλά θα με ζαλίζεις κάθε ώρα και κάθε λεπτό πότε θα έρθει το σαββατοκύριακο για να κάνουμε αυτό που σου έταξα.

4. «Αν σε πονάει τόσο πολύ που δεν μπορείς να ηρεμήσεις, θα τηλεφωνήσω στον γιατρό για να έρθει να σε δει!».

Κάποιες φορές, μια απλή μελανιά, μια γρατσουνιά ή ένα μικρό καρούμπαλο, μπορεί να οδηγήσει κάποιο από τα παιδιά μου σε 15λεπτη γκρίνια. Αυτό όμως το μικρό αθώο και χρήσιμο ψεματάκι τα κάνει να ηρεμήσουν στο λεπτό και τελείως μαγικά ο πόνος περνάει. Αν δεν δω το αίμα να ρέει ποτάμι ή κάποιο σπασμένο χέρι, δεν πρόκειται να τα παώ στο γιατρό.

5. «Αυτά τα ρούχα είναι βρώμικα, φόρεσε αυτά που σου έχω διαλέξει!».

Αυτό είναι μισή αλήθεια. Το ρούχο που επιμένει το παιδί μου να φορέσει μπορεί να μοιάζει καθαρό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, μιας και ποτέ δεν φτάνει στο καλάθι με τα άπλυτα.

6. «Δεν έχει κρεμμύδια το φαγητό, φάε!»

Τα περισσότερα από τα φαγητά που μαγειρεύω έχουν κρεμμύδι μέσα και τα παιδιά μου τις περισσότερες φορές δεν το προσέχουν καθόλου. Υπάρχουν όμως, και εκείνες οι φορές που παρατηρούν εκείνο το μικρό κομματάκι που υπάρχει μέσα στα μακαρόνια. Αν αρνηθεί να το φάει τότε λέω ότι δεν έχω βάλει κρεμμύδι.

7. «Σε λίγο φτάνουμε, μην κοιμάσαι»

Όχι, δεν φτάνουμε «σε λίγο». Για την ακρίβεια έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

8. «Σε πέντε λεπτά τελειώνω»

Στον φανταστικό μου κόσμο χρειάζομαι μόνο 5 λεπτά για να πάω στο μανάβικο να ψωνίσω, αλλά δυστυχώς χρειάζομαι περισσότερα λεπτά ειδικά όταν έχω μαζί μου και τα τρία παιδιά.

9. «Συγνώμη, αλλά ο αδερφός σού έφαγε τα υπόλοιπα κράκερ!».

Για την ακρίβεια εγώ στρίμωξα στο στόμα μου πριν μερικά λεπτά τα τελευταία κρακεράκια. Ξέχασα να σας πω, ότι ειναι το αγαπημένο μου snak.

10. «Αν δεν σταματήσετε να τσακώνεστε δεν θα δείτε κινητό και τάμπλετ απόψε!».

Ψέμα, ψέμα, ψέμα. Ο χρόνος στο τάμπλετ μου εξασφαλίζει μερικά λεπτά ηρεμίας και χαλάρωσης μαζί με τον μπαμπά. Το λέω απλά για να τα «βασανίσω».

11. «Ναι, ο μπαμπάς και η μαμά θα κοιμηθούν νωρίς!».

Είναι 9 το βράδυ. Ημέρα Παρασκευή. Φυσικά και δεν έχουμε σκοπό να κοιμηθούμε νωρίς. Είναι δικός μας ο χρόνος. Είναι η μέρα μας. Θέλουμε να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε, να νιώσουμε νέοι ξανά. 
Θα δούμε ταινία, θα πιούμε κρασί ή μπύρα, θα βγάλω από το ντουλάπι όλα τα snaks που έχω κρυμμένα και θα χουζουρέψουμε στον καναπέ πριν μας πάρει ο ύπνος και τους δύο μια ώρα μετά.
Katy Jackman
πηγή: CafeMom.com
epirusblog.gr
5 of 5
Έντεκα ψέματα που λέω στα παιδιά μου για να «βγάλω» τη μέρα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8006753200708121289
item