Ο Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο για τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Ο Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο για τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο για την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι νέες κυρώσεις, που στοχεύουν ιδιαίτερα τον ρωσικό ενεργειακό τομέα, είχαν υπερψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα αρχικά από την Βουλή των Αντιπροσώπων και κατόπιν από το Κογκρέσο.

Το επίμαχο νομοσχέδιο επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα και περιορίζει τη δυνατότητα του προέδρου να άρει το εμπάργκο σε βάρος της Μόσχας. 

Το νομοσχέδιο έχει στόχο να τιμωρήσει τη Ρωσία για τη φερόμενη εκστρατεία παραπληροφόρησης και τις κυβερνοεπιθέσεις που φέρεται να εξαπέλυσε στη διάρκεια της αμερικανικής προεκλογικής εκστρατείας.

Τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας, στη ναυτιλία, τους τομείς των εξορύξεων και των πληροφοριών ενώ επιβάλει επίσης περιορισμούς στις συναλλαγές με ρωσικές τράπεζες και ενεργειακές εταιρείες.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο προβλέπει την -κυρίως- επιβολή κυρώσεων σε οποιαδήποτε εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών, συμβάλλει στην ανάπτυξη, στη συντήρηση, στον εκσυγχρονισμό ή στην επισκευή αγωγών που εξάγουν ενεργειακούς πόρους από τη Ρωσία όπως το σχέδιο Nord Stream 2, αξίας 9,5 δις ευρώ, ένας αγωγός φυσικού αερίου που αυξάνει τον όγκο του ρωσικού αερίου, το οποίο ήδη εξάγεται στην Ε.Ε. διαμέσου της Βαλτικής.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή ο στόχος των ΗΠΑ είναι φυσικά ένας -και πολλάκις εκπεφρασμένος φανερά ή κεκαλυμμένα: να κατασκευάσουν εν ευθέτω χρόνω ένα φιλόδοξο δίκτυο αγωγών και εγκαταστάσεων υγροποίησης φυσικού αερίου, με στόχο να μετατραπούν σε εξαγωγική δύναμη και να προμηθεύουν την Ευρώπη.
epirusblog.gr
5 of 5
Ο Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο για τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3639220453067353624
item