ΝΔ: Η πολιτική της υπερφολόγησης οδηγεί σε αδιέξοδο πολίτες και οικονομία ΝΔ: Η πολιτική της υπερφολόγησης οδηγεί σε αδιέξοδο πολίτες και οικονομία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΝΔ: Η πολιτική της υπερφολόγησης οδηγεί σε αδιέξοδο πολίτες και οικονομία

ΝΔ: Η πολιτική της υπερφολόγησης οδηγεί σε αδιέξοδο πολίτες και οικονομία

«Η πολιτική της υπερφολόγησης οδηγεί σε αδιέξοδο τους πολίτες και την οικονομία» τονίζει η ΝΔ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που δείχνουν αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Απόστολος Βεσυρόπουλος, «τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι, ακόμη και σε μήνες όπως ο Ιούνιος, με σχετικά μικρές φορολογικές υποχρεώσεις, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς την εφορία συνεχίζουν να αυξάνονται. 


Ταυτόχρονα, με βάση τα πρώτα στοιχεία, το ένα τρίτο των φορολογουμένων δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, αφήνοντας απλήρωτους φόρους ύψους 700.000.000 ευρώ μόνο τον Ιούλιο».

Σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ, τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική δυνατότητα χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Η πολιτική της υπερφολόγησης οδηγεί σε αδιέξοδο τους πολίτες και την οικονομία. Οδηγεί στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, αφού ήδη τον Ιούνιο προστέθηκαν 727.000.000 ευρώ νέα χρέη, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2017 δημιουργήθηκαν 5,5 δισεκ. νέα χρέη» σημειώνει ο κ. Βεσυρόπουλος.

«Η μόνη που δεν αντιλαμβάνεται αυτή την αδιέξοδη κατάσταση, είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, που είναι δεδομένο ότι θα καταφύγει και πάλι στη συνταγή που ξέρει: Την επιβολή και άλλων φόρων, δίχως τέλος και χωρίς λογική. 


Μαζί βεβαίως με τις κατασχέσεις. Ήδη έχουν επιβληθεί κατασχέσεις σε 951.114 πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ θα ακολουθήσουν κατασχέσεις σε 1.608.263 φυσικά και νομικά πρόσωπα» προσθέτει.

Με τους μισούς Έλληνες να χρωστάνε στην εφορία και να είναι αντιμέτωποι με κατασχέσεις, προσθέτει ο αναπληρωτής τομεάρχης, είναι σαφές ότι απέχουμε έτη φωτός από την επιστροφή στην κανονικότητα.

«Η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και θα προχωρά σε σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων με αντίστοιχη, στοχευμένη, μείωση δημοσίων δαπανών. Προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η άμεση πολιτική αλλαγή» καταλήγει ο βουλευτής.
Epirusblog Gr
5 of 5
ΝΔ: Η πολιτική της υπερφολόγησης οδηγεί σε αδιέξοδο πολίτες και οικονομία
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 789510066275668793
Σχόλια
item