Νέα πυρκαγιά στην Ανάβυσσο -Κοντά στο σημείο που καιγόταν χθες Νέα πυρκαγιά στην Ανάβυσσο -Κοντά στο σημείο που καιγόταν χθες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νέα πυρκαγιά στην Ανάβυσσο -Κοντά στο σημείο που καιγόταν χθες

Από τη χθεσινή φωτιά στα Καλύβια Αττικής. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πριν από λίγη ώρα, στην Ανάβυσσο Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, πολύ κοντά στη φωτιά που ξέσπασε χθες στα Καλύβια Θορικού και η οποία είναι επίσης σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, δεν απειλούνται αυτή την ώρα κατοικημένες περιοχές, ενώ στο σημείο επιχειρούν τώρα 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Σημειώνεται, ότι για τον περιορισμό της νέας πυρκαγιάς βοήθησαν στην αρχή και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στα Καλύβια.
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη
Παράλληλα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο, Τετάρτη 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και υπαίθριων ψησταριών. 
Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Epirusblog Gr
5 of 5
Νέα πυρκαγιά στην Ανάβυσσο -Κοντά στο σημείο που καιγόταν χθες
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 4952585189509731985
Σχόλια
item