Τρομοκρατική κρίνεται η επίθεση με δύο νεκρούς στη Φινλανδία Τρομοκρατική κρίνεται η επίθεση με δύο νεκρούς στη Φινλανδία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τρομοκρατική κρίνεται η επίθεση με δύο νεκρούς στη Φινλανδία

Τρομοκρατική κρίνεται η επίθεση με δύο νεκρούς στη Φινλανδία

Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζει πλέον η Αστυνομία της Φινλανδίας την χθεσινή επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου, από την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ.

Ο δράστης είναι ένας 18χρονος Μαροκινός που συνελήφθη επί τόπου αφού πυροβολήθηκε στο πόδι από αστυνομικούς και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Το ονοματεπώνυμό του δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής εφόδου σε διαμέρισμα στο προάστιο Βαρίσουο της Τούρκου, όπου κατοικούν κυρίως μετανάστες.

Η Αστυνομία δεν διευκρίνισε τη σχέση των συλληφθέντων με τον δράστη, όμως το Εθνικό Γραφείο Ερευνών, που έχει αναλάβει την υπόθεση, σημείωσε πως πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν «κατά τη διάρκεια της νύχτας» υποχρέωσαν τις Αρχές να αναθεωρήσουν τα κίνητρα του 18χρονου.

«Οι τρομοκράτες θέλουν να προκαλέσουν μίσος ανάμεσα στους ανθρώπους. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να τα καταφέρουν», έγραψε στο Twitter η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Πάουλα Ρίσικο.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε συνεργασία και με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Europol.

Οι δύο νεκροί είναι Φινλανδοί, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται δύο Σουηδοί και ένας Ιταλός.
Epirusblog Gr
5 of 5
Τρομοκρατική κρίνεται η επίθεση με δύο νεκρούς στη Φινλανδία
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 7115711844034469838
Σχόλια
item