Γιάννενα: Μία… πόλη επισκέφθηκε το Μουσείο Αργυροτεχνίας! Γιάννενα: Μία… πόλη επισκέφθηκε το Μουσείο Αργυροτεχνίας! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μία… πόλη επισκέφθηκε το Μουσείο Αργυροτεχνίας!

Γιάννενα: Μία… πόλη επισκέφθηκε το Μουσείο Αργυροτεχνίας!
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επισκεψιμότητα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Μουσείου - Προσδίδουν δυναμική στην πόλη οι 51.000 επισκέπτες μέχρι σήμερα
Ένας από τους βασικούς στόχους και του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, παράλληλα όμως και του δήμου Ιωαννιτών, όπως διατυπώθηκε από την ημέρα της επίσημης έναρξης λειτουργίας του Μουσείου, ήταν να αποτελέσει έναν κινητήριο μοχλό ανάπτυξης και προσέλκυσης επισκεπτών στην πόλη. 
Το εγχείρημα έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολο από την αρχή, όμως πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένας χρόνος λειτουργίας, το Μουσείο Αργυροτεχνίας έχει αρχίσει να αποδίδει στην πόλη και την οικονομία της ένα κομμάτι της δυναμικής του.
Από το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016, όταν και έγιναν τα επίσημα εγκαίνια λειτουργίας του μέχρι και στις 23 Αυγούστου, το Μουσείο Αργυροτεχνίας στο Κάστρο της πόλης επισκέφτηκαν 51.000 επισκέπτες.
Ο αριθμός είναι έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακός και έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες και εκτιμήσεις των ανθρώπων του Ομίλου Πειραιώς, που έκαναν λόγο αρχικά για μία ετήσια επισκεψιμότητα της τάξης των 30.000 πολιτών.
Το νούμερο αυτό έχει ξεπεραστεί κατά πολύ ενώ στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πρώτου χρόνου λειτουργίας του Μουσείου είναι το γεγονός, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών είναι από το εξωτερικό.
«Μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ήρθαν να μας επισκεφθούν από χώρες, όπως η Νέα Ζηλανδία, αλλά και η Αμερική. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι τους καλοκαιρινούς μήνες είχαμε μεγάλη επισκεψιμότητα και ειδικά τον Αύγουστο», είπε σε χθεσινές της δηλώσεις στο ITV, η υπεύθυνη διαχειρίστρια του Μουσείου Αγνή Δρίμτζια.
Ελπίδες για τη νότια πύλη με νέους φύλακες
Ο αριθμός των επισκεπτών όμως σύμφωνα με την κα Δρίμτζια θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος εάν είχε βρεθεί λύση και για να παραμένει ανοιχτή τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου η νότια πύλη του Κάστρου. 
Παρά τις συζητήσεις μεταξύ του Ιδρύματος και της Εφορείας Αρχαιοτήτων, αλλά και τις δημόσιες παρεμβάσεις που έγιναν για το θέμα από το δήμο Ιωαννιτών και την Μητρόπολη Ιωαννίνων, λύση δε βρέθηκε, αν και φαίνεται κάποια αχτίδα φωτός, με την προοπτική πρόσληψης φυλάκων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων
«Έχουμε θέσει το αίτημα, αλλά δυστυχώς εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών και της έλλειψης προσωπικού δεν έχει ικανοποιηθεί», ανέφερε καταλήγοντας η κα Δρίμτζια.
Εκπαιδευτικά προγράμματα
Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία που αφορούν στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 137 εκπαιδευτικά προγράμματα (6 θέματα) τα οποία παρακολούθησαν 3.250 μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Επίσης έγιναν 60 δράσεις (παραστάσεις, δρώμενα, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές κα) για ενήλικες και παιδιά.
anex.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Μία… πόλη επισκέφθηκε το Μουσείο Αργυροτεχνίας!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1832204011161144818
Σχόλια
item