Γιάννενα: «Η πανσέληνος του έρωτα» στη Δωδώνη Γιάννενα: «Η πανσέληνος του έρωτα» στη Δωδώνη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Η πανσέληνος του έρωτα» στη Δωδώνη

Γιάννενα: «Η πανσέληνος του έρωτα» στη Δωδώνη

Με τις εκδηλώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την προσεχή Δευτέρα, πέφτει η αυλαία και του 1ου Φεστιβάλ Δωδώνης, που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία ο Δήμος Δωδώνης. 

Μπροστά στην ιερή βελανιδιά θα παρουσιαστεί η μουσική εκδήλωση με τίτλο «Η πανσέληνος του έρωτα», με μοναδικές μουσικές ερμηνείες και στίχους από κορυφαίους Έλληνες και ξένους ποιητές και συνθέτες. 

Την ικανοποίηση του Δήμου Δωδώνης για την ανταπόκριση του 1ου Φεστιβάλ εξέφρασε ο Ηλίας Λαδόπουλος, μέλος του Πνευματικού Κέντρου Δωδώνης. 

Η εκδήλωση γίνεται με την συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων και ο Διευθυντής της Κώστας Σουέρεφ εξήρε την συνεργασία που υπήρξε με τον Δήμο Δωδώνης, καθώς πέραν των άλλων, μέσα από τις εκδηλώσεις αναδείχθηκαν διάφορα σημεία του αρχαιολογικού χώρου. 

Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλαμβάνει τον Μεγάλο Ερωτικό του Μάνου Χατζηδάκι και ανάγνωση κειμένων από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Θα ακουστούν ποιήματα των Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Μαρίας Πολυδούρη, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σαραντάρη, Γιοσέφ Ελιγιά, Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου και Διονύση Καψάλη. 

Συμμετέχουν ο μουσικολόγος και κλαρινετίστας Ελευθέριος Καραγιάννης, ο οποίος έχει και την ευθύνη της ενορχήστρωσης, η πιανίστρια Γεωργία Αναστάση, η σοπράνο Ειρήνη Δόβα και ο βαρύτονος Αχιλλέας Φρέστας. Διαβάζουν η Μαρία Στρατσάνη και ο Μωυσής Ελισάφ. 

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Θάνος – Επιμέλεια ήχου: Ηλίας Αράπογλου. Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Η πανσέληνος του έρωτα» στη Δωδώνη
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωαννίνα 3557021057981319953
Σχόλια
item