Με άδειο καλάθι στη ΔΕΘ ο Τσίπρας -Συσκέψεις στο Μαξίμου για το τι θα πει

Με άδειο καλάθι στη ΔΕΘ ο Τσίπρας -Συσκέψεις στο Μαξίμου για το τι θα πει
Χωρίς περιθώρια για παροχολογία και με τα επώδυνα μνημονιακά μέτρα να αγγίζουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της εκλογικής πελατείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο Μαξίμου αρχίζουν την προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Εντός της ημέρας αναμένεται σύσκεψη του πρωθυπουργού και των στενών του συνεργατών ώστε να τεθούν οι βασικοί άξονες των όσων θα παρουσιάσει εκεί.
Ζητούμενο, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη είναι «να προσδιοριστούν οι πολιτικές προτεραιότητες». Ενώ είναι προφανές ότι λόγω της έντονης κριτικής που δέχονται ακόμα και σήμερα για υποσχέσεις που δόθηκαν και διαψεύστηκαν, δεν θέλουν να βρεθούν ξανά στην ίδια αμήχανη θέση.

Εξ’ αυτού του λόγου, οι επιτελείς του Μαξίμου επιδιώκουν τα όσα ο ίδιος θα ανακοινώσει να μην υπολείπονται των πραγματικών δυνατοτήτων της οικονομίας. 
Ενώ, επιθυμούν παράλληλα να «κεφαλαιοποιήσουν» πολιτικά  την πρόσφατη έξοδο της χώρας στις αγορές και τα περί εξόδου από το Πρόγραμμα το 2018 με την επιστροφή της χώρας σε ρυθμούς  ανάπτυξης. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τα μηνύματα από την επίσκεψη Μακρόν που θα έχει μόλις ολοκληρωθεί.

Το βάρος σε start up επιχειρήσεις και νεολαία

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται κατά πληροφορίες του iefimerida να δώσει ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Έκθεσης στην πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα στις νεοφυείς επιχειρήσεις και στην προώθηση καινοτόμων δράσεων που προωθούν την ανάπτυξη.

Ξεχωριστή αναφορά θα γίνει στα προβλήματα της νέας γενιάς, ενώ δεν είναι απίθανο σε αυτό το πεδίο να υπάρξουν και συγκεκριμένες εξαγγελίες για θεσμικές παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα στην εκπαίδευση αλλά και για παρεμβάσεις υλικής υποστήριξης στα πανεπιστήμια.
Λαμβάνοντας άλλωστε υπόψιν ότι η χώρα τελεί υπό τη στενή επιτήρηση των δανειστών, στην κυβέρνηση προσπαθούν μέσω...ελιγμών να απευθυνθούν και να κερδίσουν ένα νεώτερο ακροατήριο που δεν έχει κουραστεί από τους φόρους.

Επιμένουν στις διαχωριστικές γραμμές με ΝΔ
Τέλος, το βασικό επίδικο για το Μαξίμου είναι να επαναφέρει τη δημόσια συζήτηση στα βασικά ζητήματα της οικονομίας και να οικοδομήσει διαχωριστικές γραμμές με την αξιωματική αντιπολίτευση. 
Με βασικό δίλημμα ποιο από τα δυο κόμματα θα μπορέσει να διαχειριστεί τα οφέλη της ανάπτυξης – την επόμενη μέρα- για τα ασθενέστερα στρώματα αλλά και να προστατεύσει συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

epirusblog.gr
5 of 5
Με άδειο καλάθι στη ΔΕΘ ο Τσίπρας -Συσκέψεις στο Μαξίμου για το τι θα πει
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1739528151352886596
item