Άρτα: Δήμος Γ. Καραϊσκάκη - Σε όλη την Ευρώπη θα ταξιδέψει η ιστορία του Σέλτσου Άρτα: Δήμος Γ. Καραϊσκάκη - Σε όλη την Ευρώπη θα ταξιδέψει η ιστορία του Σέλτσου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Δήμος Γ. Καραϊσκάκη - Σε όλη την Ευρώπη θα ταξιδέψει η ιστορία του Σέλτσου

Άρτα: Δήμος Γ. Καραϊσκάκη - Σε όλη την Ευρώπη θα ταξιδέψει η ιστορία του Σέλτσου

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Τόποι Αυτοθυσίας: Σέλτσο - Μεσολόγγι - Μυτιλήνη».

Ανοίγει κύκλος συνεργασίας με το Μεσολόγγι και την Μυτιλήνη με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς των τόπων μας.

Η ιδέα της δικής μας Νεκταρίας Στούκα βρήκε την πλήρη στήριξη σε όλα τα επίπεδα από το Δήμο μας με αποτέλεσμα στις "Πηγές" Ιστορική Έδρα του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν το κοινό μας ταξίδι!

Με σχεδιασμό και οργάνωση ο Γιώργος Κουρτέσας και η Νεκταρία Στούκα παρουσίασαν τους ομιλητές της ημερίδας. 

1) Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας κύριος Χρήστος Κολοβός. 

2) Η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μυτιλήνης κυρία Κατερίνα Στρατάκη.

3) Η υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων Λέσβου κυρία Μαρία Τζούρα. 

4) Ό Αντιδήμαρχος Παιδείας Μεσολογγίου και Εκπαιδευτικός κύριος Τάσος Σκαρμούτσος. 

5) Ό Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευάγγελος Τζούκας.

Ενώ ολοκληρωμένη ιστορική αναδρομή και τοποθέτηση έκανε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών κύριος Χρήστος Καπερώνης και από μια άλλη ματιά ο Αριστείδης Λαυρέντζος.

Παρών στην ημερίδα και απόγονος των Σουλιωτών καλεσμένος της Αδελφότητας. 

Η ημερίδα έκλεισε με προβολή ντοκιμαντέρ για το Σέλτσο του Βασίλη Γκανιάτσα.

Προηγήθηκε ξενάγηση των φιλοξενούμενων στην Ιερά Μονή Σέλτσου!

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη ευχαριστεί τους συνοδοιπόρους από το Μεσολόγγι και τη Μυτιλήνη σ' αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε και το οποίο με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα ολοκληρωθεί το 2021 με την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. 

Ευχαριστούμε ακόμη την Αδελφότητα Πηγιωτών για την συνεργασία και υποστήριξη της ημερίδας, τον Βασίλη Γκανιάτσα για την παρουσίαση του ντοκυμανταίρ αλλά και για την συνεχή του δράση στα όρια του Δήμου μας και ιδιαίτερα τους συνδημότες μας που αγκάλιασαν, έδωσαν το παρών και γοητευσαν με το φιλόξενο πνεύμα τους φιλόξενουμενούς μας!

Αφήσαμε τελευταία την εκπαιδευτικό Νεκταρία Στούκα η οποία έχοντας ξεχωριστό ζήλο και μοναδικό ενδιαφέρον εμπνεύστηκε, πρότεινε, εργάστηκε, οργάνωσε και παρουσίασε την ημερίδα!

Ο τόπος μας και οι πρόγονοί μας είναι η ιστορια μας. Η πολιτιστική μας κληρονομιά και οι φυσικές ομορφιές είναι το ανεκτίμητο κεφάλαιο μας. Οι φιλόξενοι και υπερήφανοι άνθρωποι μας καλούνται να κουβάλησουν στις πλάτες τους το βαρύ φορτίο της ιστορίας του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη.


maxitisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Δήμος Γ. Καραϊσκάκη - Σε όλη την Ευρώπη θα ταξιδέψει η ιστορία του Σέλτσου
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 7970180294896340614
Σχόλια
item