Εκτροχιάστηκε τρένο κοντά στον Δομοκό – Κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή Εκτροχιάστηκε τρένο κοντά στον Δομοκό – Κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εκτροχιάστηκε τρένο κοντά στον Δομοκό – Κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή

Ο εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας λίγο πριν τον σταθμό της Καλλιπεύκης, κοντά στον Δομοκό, έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στη σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα να μη μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο χρόνος αποκατάστασης της κυκλοφορίας των τρένων, γεγονός που σημαίνει ότι ή ταλαιπωρία των επιβατών θα συνεχιστεί πιθανόν για αρκετά 24ωρα.
Συγκεκριμένα, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, η εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε κοντά στον Δομοκό, λίγο πριν φτάσει στον σταθμό της Καλλιπεύκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτροχιάστηκε το πρώτο βαγόνι μετά τη μηχανή και μάλιστα σε ανηφορικό τμήμα. Ο συρμός συνέχισε την πορεία του για περίπου 4 χιλιόμετρα με ένα βαγόνι να είναι έξω από τις ράγες προκαλώντας σημαντικές βλάβες στη γραμμή. 
Στη συνέχεια εκτροχιάστηκαν άλλα δύο βαγόνια, αλλά και η μηχανή του συρμού μόλις η αμαξοστοιχία πήρε το κατηφορικό τμήμα προς την περιοχή του Δομοκού.
Από νωρίς το πρωί συνεργεία του ΟΣΕ προσπαθούν να επαναφέρουν και να ανασύρουν πρώτα τη μηχανή και μετά τα βαγόνια που έχουν εκτροχιαστεί και στη συνέχεια να αποκαταστήσουν τις βλάβες στη σιδηροδρομική γραμμή.
Από τα ξημερώματα η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει αποκλεισμένη και η ταλαιπωρία των επιβατών που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη είναι μεγάλη. Στον σταθμό του Λιανοκλαδίου επιβιβάζονται σε λεωφορεία και κινούνται μέχρι τον Δομοκό για να συνεχίσουν το ταξίδι τους από κει και μετά με τρένο. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Εκτροχιάστηκε τρένο κοντά στον Δομοκό – Κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 7526379676174254960
Σχόλια
item