Γιάννενα: Κάλεσμα σε επιστήμονες για κυκλοφοριακό και πράσινο Γιάννενα: Κάλεσμα σε επιστήμονες για κυκλοφοριακό και πράσινο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κάλεσμα σε επιστήμονες για κυκλοφοριακό και πράσινο

Γιάννενα: Κάλεσμα σε επιστήμονες για κυκλοφοριακό και πράσινο

Ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται ώστε μια πόλη όπως τα Γιάννενα να εξασφαλίζει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ποιότητας ζωής στους κατοίκους της; 

Να έχει λυμένο σε γενικές γραμμές το κυκλοφοριακό της, να διαθέτει καλαίσθητα πάρκα και χώρους πρασίνου και φυσικά να είναι καθαρή.


Με στόχο να ανταποκριθεί τουλάχιστον στα δύο πρώτα κριτήρια ο Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε να αναλάβει μία θετική σε πρώτη «ανάγνωση»  πρωτοβουλία συγκροτώντας εθελοντικές ομάδες επιστημόνων οι οποίες θα λειτουργήσουν συμβουλευτικά στις υπηρεσίες του, καταθέτοντας προτάσεις και ιδέες. 


Συντονίστρια της πρoσπάθειας αναλαμβάνει η Αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, η οποία τόνισε πως στόχος είναι να βελτιωθούν η εικόνα και κατ’ επέκταση η ζωή στην πόλη.

Δύο ομάδες εθελοντών
Δύο εθελοντικές ομάδες δράσης με μέλη πολίτες που έχουν διάθεση να προσφέρουν με τις γνώσεις τους, με ιδέες, σχέδια και προτάσεις για θέματα που αφορούν στο κυκλοφοριακό της πόλης αλλά και στο τμήμα Πρασίνου θα δημιουργήσει ο Δήμος.


Σκοπός είναι οι ομάδες αυτές να μπορούν σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματά του να συμμετάσχουν σε δράσεις που αφορούν στον σχεδιασμό για την ανάπλαση του αστικού πρασίνου, τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, τις αστικές υποδομές, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τις συγκοινωνίες κ.α.


Για να επιτευχθεί αυτό θα υπάρχουν τακτικές συναντήσεις όπου θα παρουσιάζονται οι ιδέες, θα τίθενται οι προτεραιότητες, ενώ θα αναλύονται και οι ενέργειες που έγιναν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Κάλεσμα σε επιστήμονες
Ο Δήμος λοιπόν απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, συγκοινωνιολόγους, τοπογράφους, περιβαλλοντολόγους, καλλιτέχνες κι άλλους επιστήμονες που επιθυμούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με τις υπηρεσίες του, να δηλώσουν συμμετοχή στις ομάδες που θα δημιουργηθούν με στόχο, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά οι προκλήσεις που ήδη υπάρχουν ή που θα εμφανιστούν και αφορούν έναν  ανθεκτικό αστικό σχεδιασμό».


Η Ελένη Βασιλείου
Σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό της όλης πρωτοβουλίας τονίζει πως «σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής, αλλά και όσους πολίτες επιθυμούν, προκείμενου να δημιουργηθούν δύο ομάδες με κατεύθυνση το πράσινο και τα κυκλοφοριακά θέματα, ώστε μέσα από τη συνεργασία να προκύψουν εφαρμόσιμες ιδέες που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης μας και κατ’ επέκταση την ποιότητα της ζωής μας στους πολύ βασικούς αυτούς τομείς».

Ο Δήμος καλεί όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 26510-81880 και στο email: vasiliouel@gmail.com.


ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Κάλεσμα σε επιστήμονες για κυκλοφοριακό και πράσινο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1582108547840868603
Σχόλια
item