Γιάννενα: «Μισές» μεταγγίσεις για τους θαλασσαιμικούς Γιάννενα: «Μισές» μεταγγίσεις για τους θαλασσαιμικούς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Μισές» μεταγγίσεις για τους θαλασσαιμικούςΓιάννενα: «Μισές» μεταγγίσεις για τους θαλασσαιμικούς
Αντιμέτωποι με μία ταλαιπωρία που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο και την ίδια τους τη ζωή βρέθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι μεταγγιζόμενοι θαλασσαιμικοί στο ΠΓΝΙ, λόγω της ανεπάρκειας μονάδων αίματος, κατάσταση βέβαια που σχεδόν παραδοσιακά, δυστυχώς, συμβαίνει κάθε χρόνο την ίδια περίοδο. 
Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε επί του παρόντος με τη δυνατότητα των θαλασσαιμικών να κάνουν «μισή» μετάγγιση, δηλαδή αντί για δύο μονάδες αίμα, να παίρνουν μία.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου Λεωνίδας Ρουμπάτης ζήτησε από τους πολίτες να συμβάλουν, και να σπεύσουν να δώσουν αίμα και ήδη υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση.
«Είναι στενάχωρο άνθρωποι που χρειάζονται αίμα να βιώνουν μια τέτοια ταλαιπωρία με κίνδυνο για την ίδια τους την ζωή», αναφέρει ο Σύλλογος, στην ανακοίνωση.
Ο κ. Ρουμπάτης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που κάνουν οι διοικήσεις των δυο νοσοκομείων των Ιωαννίνων, τα οποία χαρακτήρισε από τα καλύτερα στην Ελλάδα, λέγοντας ότι προσπαθούν όσο μπορούν αλλά οι ανάγκες είναι μεγάλες.
«Καλούμε όλους όσοι μπορούν να διαθέσουν λίγο από το χρόνο τους ώστε να δώσουν αίμα για τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη για να συνεχίσουν να ζουν», είπε ευχαριστώντας και δημόσια όλους όσους κινητοποιήθηκαν για την ενημέρωση και την προσέλευση των αιμοδοτών.
Πληροφορίες για την αιμοδοσία δίνονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (τηλ.: 2651099458) και στο Νοσοκομείο Χαζτηκώστα (τηλ.: 26510 80425).
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Μισές» μεταγγίσεις για τους θαλασσαιμικούς
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2951007436732401082
Σχόλια
item