Γιάννενα: Κέντρο ανάπτυξης και επενδύσεων τα Ιωάννινα

Γιάννενα: Κέντρο ανάπτυξης και επενδύσεων τα Ιωάννινα

Την πόλη των Ιωαννίνων επέλεξε για την είσοδό της στην ελληνική αγορά η μεγάλη γερμανική εταιρεία Λογισμικού και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG, δημιουργώντας τη νέα θυγατρική της με την επωνυμία P&I Ελλάς ΕΠΕ. 

Συγκεκριμένα αύριο Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στις 17.30, η P&Ι Ελλάς ΕΠΕ, παρουσία 60 υψηλόβαθμων στελεχών της στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας από τη Γερμανία κι άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες, εκπροσώπων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Βόρειας Ελλάδας και της επιχειρηματικής κοινότητας των τεχνολογιών πληροφορικής και καινοτομίας, θα εγκαινιάσει το «στρατηγείο» της στο Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των επενδυτικών- επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα. 

Η P&I Ελλάς ΕΠΕ ήδη από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου και με την πρόσληψη των πρώτων 14 προγραμματιστών της έχει προχωρήσει στις πρώτες συνεργασίες της, καθώς η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας υπήρξε θετικότατη σε αυτό το αρχικό στάδιο, το οποίο κρίνεται και καθοριστικό για την επιτυχία της προσπάθειας. 

Το επενδυτικό πλάνο της P&I στην Ελλάδα για την επόμενη τετραετία προβλέπει νέες προσλήψεις προσωπικού εντός του 2018 και τη στελέχωση της ελληνικής θυγατρικής με 80 έως και 100 προγραμματιστών υψηλής κατάρτισης. 

Η ίδρυση της P&I Ελλάς ΕΠΕ στην πόλη των Ιωαννίνων ως θυγατρικής της P&I Personal & Informatik AG έχει ως κύρια δραστηριότητα την εξέλιξη – βελτίωση – ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού που αποτελούν προϊόντα της μητρικής εταιρείας.

ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κέντρο ανάπτυξης και επενδύσεων τα Ιωάννινα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8532708544118735223
item