Γιάννενα: Εκδήλωση από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Ίτς Καλέ Γιάννενα: Εκδήλωση από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Ίτς Καλέ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Εκδήλωση από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Ίτς Καλέ

Γιάννενα: Εκδήλωση από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Ίτς Καλέ
Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ,προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο της έκθεσης: «Από την Άπειρο χώρα στην μεγάλη Ήπειρο. Ηπειρώτες ακολουθώντας την Υπερπόντια μετανάστευση προς τις Η.Π.Α. Τέλος του 19ου αιώνα έως τον Μεσοπόλεμο».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της έκθεσης στο Ίτς Καλέ του Κάστρου Ιωαννίνων και θα περιλαμβάνει:
1. Ξεναγήσεις στη έκθεση: 19:00 – 20:15.
2. Προβολή του ντοκυμαντέρ με τίτλο: «Ludlow, Οι Έλληνες στους Πολέμους του Άνθρακα» του Λεωνίδα Βαρδαρού: 20:30 – 21:45.

Η έκθεση διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και με την συνδρομή των παρόχων υλικού (δημόσια, ιδιωτικά Μουσεία και ιδιώτες από την Ελλάδα και τις Η.Π.Α.).

Καθοριστική για την πραγματοποίησή της και την έκδοση σχετικού τόμου υπήρξε η οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, της Γαλακτοβιομηχανίας Ήπειρος Α.Ε.Β.Ε, και του Ιδρύματος Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή.

Η έκθεση, η οποία εγκαινιάσθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2016, έτυχε υψηλής επισκεψιμότητας, η οποία ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών. Παράλληλα με την έκθεση εκπονήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με συνοδευτική έκδοση από τον Υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πραμάντων, κ. Θωμά Λώλη, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από εξήντα Σχολεία από όλη τη χώρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

epirusonline.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκδήλωση από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Ίτς Καλέ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5446575746595530197
Σχόλια
item