Περιορίζεται η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο Περιορίζεται η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Περιορίζεται η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο

Περιορίζεται η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο

Κερδίζουν τη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στην Ανάβυσσο. Περιόρισαν και το μέτωπο στο λόφο Σκόρδι.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαρίλη όλη τη νύχτα επιχειρούσαν 30 οχήματα της πυροσβεστικής με 80 πυροσβέστες, 55 άτομα πεζοπόρο, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 οχήματα ΟΤΑ και 8 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου τόνισε ότι η παρέμβαση της πυροσβεστικής ήταν ουσιαστική και έκανε λόγο για ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών να ελέγξουν τη φωτιά, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και σπίτια. Ο κ Φιλίππου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το μέτωπο θα ελεγχθεί.

Αργά το βράδυ, η τροχαία έδωσε και πάλι στην κυκλοφορία την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου που είχε διακόψει προκειμένου να διευκολύνει τις εργασίες πυρόσβεσης.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Ασπρόκαμπος Συκιώνος Κιάτου. Ευτυχώς δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές σε δασική έκταση στην περιοχή Ζίτσα του νομού Ιωαννίνων. Έκαψε 60 στρέμματα δασική έκταση και 20 χορτολιβαδική.

Σε εξέλιξη η φωτιά σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και για σήμερα, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική και σε μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζεται «πολύ υψηλός».

Πηγή: http://www.skai.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Περιορίζεται η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 1610857612471647900
Σχόλια
item