Ο Ν.Βούτσης συνδέει τον ανασχηματισμό με την τρίτη αξιολόγηση Ο Ν.Βούτσης συνδέει τον ανασχηματισμό με την τρίτη αξιολόγηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Ν.Βούτσης συνδέει τον ανασχηματισμό με την τρίτη αξιολόγηση

Ο Ν.Βούτσης συνδέει τον ανασχηματισμό με την τρίτη αξιολόγηση
Μετά το πέρας του κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης θα γίνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, εκτίμησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως δομικός ανασχηματισμός δεν αναμένεται να γίνει πριν την άνοδο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ, ενώ πρόσθεσε πως θα μπορεί να γίνει μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Ως γνωστόν η ολοκλήρωση κάθε αξιολόγησης που προηγήθηκε κράτησε πολλούς μήνες και μπορεί να συμπεράνει κανείς πως ο ανασχηματισμός θα αργήσει εξίσου.  

Ο πρόεδρο της Βουλής εκτίμησε ακόμη ότι οι μετά τις γερμανικές εκλογές οι εξελίξεις θα είναι πιο θετικές για την Ελλάδα, καθώς όλοι πλέον μιλούν για την ανάγκη μιας κοινωνικής Ευρώπης και μιας νέας αρχιτεκτονικής όσον αφορά τη δομή και τη λειτουργία της. 

Στο νομοθετικό έργο της Βουλής, ο κ. Βούτσης είπε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα είναι του υπουργείου Εργασίας και θα αφορά την καταπολέμηση της «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας.
Όπως είπε ο κ. Βούτσης, θα ακολουθήσουν άλλα πέντε νομοσχέδια αρμοδιότητας των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Παιδείας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνήσει τυχόν εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών, στην υπόθεση με το πλοίο «Noor 1» που εκκρεμή στην δικαιοσύνη, ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια θα γίνει μετά την ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί μετά από συνεννόηση με τα κόμματα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μέχρι τέλος του έτους, όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, θα δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα από τον «Φάκελο της Κύπρου» τα οποία συμπεριλαμβάνονται σε τρεις τόμους και έχουν ήδη παραδοθεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων της Μεγαλονήσου.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ο Ν.Βούτσης συνδέει τον ανασχηματισμό με την τρίτη αξιολόγηση
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2579200078422701733
Σχόλια
item