Αποκτούν ξανά ζωή τα θρυλικά «Αστέρια» της Γλυφάδας
Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ αποκτά τo 80% της εταιρείας που έχει μισθώσει το ακίνητο των Αστεριών της Γλυφάδας, με αποτέλεσμα μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της Αθηναικής Ριβιέρας να αλλάζει χέρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας με τον γνωστό επιχειρηματία Γιάννη Παπαθεοχάρη, που κατέχει την εταιρεία Ναυσικά η οποία έχει μισθώσει την περιοχή των Αστεριών μέχρι το 2042, ξεκίνησαν πριν από πολλούς μήνες και εντέλει ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.
Το deal έγινε μέσω της ξενοδοχειακής πλατφόρμας της Grivalia, Grivalia Hospitality η οποία πρόσφατα «σήκωσε» με επιτυχία κεφάλαια ύψους 60 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα. 
Το τίμημα για το 80% της εταιρείας Ναυσικά ΑΕ ανήλθε στα 17,174 εκατ. ευρώ και κάλυψε κυρίως υποχρεώσεις του πωλητή προς δημόσιους οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία. Επιπρόσθετα, η Grivalia Hospitality ανέλαβε την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, υπέρ ιδιώτη δανειστή, συνολικού ύψους 12,325 εκατ. ευρώ.
Νέο πολυτελές ξενοδοχείο αποκτά η Γλυφάδα
Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πλήρως τα σχέδια της για την έκταση των «Αστεριών» αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση «θα δημιουργηθεί μία πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα με σαφή αναφορά στο παρελθόν του ιστορικού ξενοδοχείου «Αστέρια», η οποία θα αναδείξει το φυσικό πλούτο της περιοχής, θα αναβαθμίσει σημαντικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και θα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου με άμεσα οφέλη τόσο για την τοπική όσο και για την ευρύτερη οικονομία». 
Σημειώνεται ότι το τελευταίο σχέδιο που είχε παρουσιάσει το 2015 ο επιχειρηματίας Γιάννης Παπαθεοχάρης για τα «Αστέρια» αφορούσε την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος με πεντάστερο ξενοδοχείο, πισίνες, βίλες, σπα και συνεδριακό χώρο 600 ατόμων.
Μάλιστα, το ακίνητο έλαβε στις αρχές του χρόνου και την σχετική άδεια από την Περιφέρεια Αττικής, παρά τις αντιδράσεις περιφερειακών συμβούλων, δημοτικών παραγόντων και κατοίκων της περιοχής.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μαζί με τους συνεταίρους μας ένα πραγματικό κόσμημα για την αθηναϊκή ριβιέρα ένα διεθνή πόλο έλξης ο οποίος θα αναβαθμίσει και θα ωφελήσει πολλαπλά την ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας, θα δημιουργήσει περί τις 1.000 νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην εδραίωση της Αθήνας ως all- year round τουριστικού προορισμού», δήλωσε χαρακτηριστικό ο κ. Γεώργιος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Properties AEEAΠ.
Η ιστορία των Αστεριών
Λέγεται ότι αρκετοί έλληνες επιχειρηματίες αλλά και… άραβες κροίσοι ενδιαφέρθηκαν ανά τα χρόνια για την έκταση των 285 στρεμμάτων που φιλοξένησε σε παλαιότερες δεκαετίες την αθηναϊκή ελίτ αλλά και τις κινηματογραφικές δραστηριότητες της εποχής.
Στα κατοπινά χρόνια το συγκρότημα των αρχιτεκτόνων Βασιλειάδη, Βουρεκά, Σακελλάριου, Γεωργιάδη, Δεκαβάλλα, εγκαταλείφθηκε και γέμισε αυθαίρετες κατασκευές.
Το 1998 οι εργασίες ανακαίνισης σκόνταψαν σε σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και το 1999 η έκταση πέρασε από την θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, ΑΞΕ Αστήρ, στην εταιρία Εστρέλια που ανακοίνωσε σχέδιο εκμετάλλευσης με τη δημιουργία ξενοδοχείου 850 κλινών! Εντέλει το σχέδιο απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η έκταση κατέληξε στην τότε ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων) η οποία απορροφήθηκε από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).
Εντέλει ΕΤΑΔ και Εθνική το 2013 υπέγραψαν σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης μέχρι το 2042 και μετά η ΕΤΕ υπομίσθωσε την έκταση που περιλαμβάνει δύο νυχτερινά κέντρα, συγκρότημα πλαζ με τρία παραλιακά μπαρ, εστιατόριο με μπαρ και πισίνα στην εταιρία «Ναυσικά» του ομίλου Παπαθεοχάρη.
Το ακίνητο περνά πλέον στην θυγατρική της Grivalia για τον ξενοδοχειακό τομέα, την  Grivalia Hospitality S.A., με έδρα το Λουξεμβούργο η οποία έχει συγκεντρώσει κεφάλαια και διαθέτει ρευστότητα για να προχωρήσει σε επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο.