Πρέβεζα: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Λευκή Νύχτα στην Πρέβεζα

Πρέβεζα: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Λευκή Νύχτα στην Πρέβεζα
Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ 26 Αυγούστου η Λευκή Νύχτα στο Ιστορικό Κέντρο της Πρέβεζας με μεγάλη επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καθώς παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου η κεντρική αγορά της πόλης “πλημμύρισε” από  κόσμο.
Μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν να  εξελίσσονται  από τις 21:30 χθες Σάββατο μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής, δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα, με τα δρώμενα που συνέβαιναν σε διάφορα σημεία.
Στον χώρο κινούνταν ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και καλλιτέχνες του δρόμου, ενώ στην παραλία λαϊκό δημοτικό συγκρότημα διασκέδαζε τους επισκέπτες.Τα καταστήματα και οι διοργανωτές πρόσφεραν κεράσματα ολοκληρώνοντας  ένα ονειρεμένο σκηνικό με φαναράκια και βεγγαλικά να φωτίζουν τον ουρανό της πόλης .
Στην κεντρική αγορά έπαιζε μια μπάντα από την Ξάνθη που συνδύαζε τους mainstream balkan ρυθμούς του Bregovic και του Shantel με τους ξεσηκωτικούς λατινοska ήχους των Mano Negra, και τις ξέφρενες μουσικές των Gogol Bordello με κομμάτια που άφησαν εποχή στο ελληνικό πεντάγραμμο.
Τα χορευτικά τμήματα της Μαριέττας Γκούμα και του χοροχώρου “Έκφραση” πρόσφεραν θαυμάσιες εικόνες ενώ ο μάγος και ταχυδακτυλουργός Ζέπο ενθουσίασε το κοινό του και κυρίως τα μικρά παιδιά με νέα κόλπα και ντάμα, στον χώρο που είχε ειδικά διαμορφωθεί.
Στο Σαϊτάν Παζάρ οι καταστηματάρχες με κανταδόρους και κιθάρες δημιούργήσαν  μια συναρπαστική ατμόσφαιρα ενώ στην οδό Δαρδανελλίων ο καλλιτέχνης Κώστας Καλέντζης έκανε στο εργαστήριό του επίδειξη της ζωγραφικής τεχνοτροπίας του.
Στην πλατεία Ανδρούτσου στήθηκε ρινγκ για επίδειξη παλαιστικών αγώνων και πολεμικών τεχνών ενώ διάφορα πάρτι οργανώθηκαν από τα καταστήματα της πόλης.
artabest.net

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Λευκή Νύχτα στην Πρέβεζα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8106948221955343152
item