Σουλτς: Η Μέρκελ είναι εκτός πραγματικότητας σε πολλά θέματα

Σουλτς: Η Μέρκελ είναι εκτός πραγματικότητας σε πολλά θέματα


Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι «εκτός πραγματικότητας» υποστήριξε σήμερα ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς, ανεβάζοντας τους τόνους έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία.

Ο κυριότερος αντίπαλος της Μέρκελ στις εκλογές την κατηγόρησε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση ARD ότι προσπάθησε να επιβάλει τους δικούς της κανόνες στη μοναδική τηλεμαχία που θα έχουν, την επόμενη Κυριακή και ότι κάνει κατάχρηση της θέση της για να πραγματοποιεί προεκλογικές περιοδείες. 

«Για πολλά θέματα, οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι η Μέρκελ είναι εκτός πραγματικότητας» σχολίασε.

Σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία δημοσκόπηση Deutschlandtrend για το ARD, οι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) συγκεντρώνουν ποσοστό 38% έναντι 22% για το SPD. 

Όμως ο Σουλτς δήλωσε πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές, βασιζόμενος σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από το περιοδικό Der Spiegel και έδειχνε ότι το 46% των ψηφοφόρων παραμένουν ακόμη αναποφάσιστοι.

«Θέλω να προσεγγίσω αυτούς τους αναποφάσιστους. Και αν τα καταφέρω, μπορώ να κερδίσω τις εκλογές» της 24ης Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.

Επέκρινε τη Μέρκελ που, σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του Spiegel, χρησιμοποιεί ελικόπτερα του στρατού και της αστυνομίας για να μετακινείται στην προεκλογική εκστρατεία της. «Χρησιμοποιεί κρατικά μέσα για να μεταβαίνει σε συγκεντρώσεις με ελάχιστα έξοδα», είπε συγκεκριμένα. 

Όταν ζητήθηκε από τη Μέρκελ να σχολιάσει αυτές τις δηλώσεις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ZDF, απάντησε, ότι προσπαθεί πάντα να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της. «Και αυτό σημαίνει να είμαι στην υπηρεσία του γερμανικού λαού», τόνισε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ο Μάρτιν Σουλτς επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί να συνεχιστεί ο «μεγάλος συνασπισμός» μεταξύ CDU/CSU και SPD, αλλά ότι θα ήταν διατεθειμένος να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες ως τον «μικρό» κυβερνητικό εταίρο.

«Ο Ταγίπ Ερντογάν παραβιάζει κάθε διεθνή διπλωματικό κανόνα» είπε επίσης ο Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών αναφερόμενος στην προτροπή του τούρκου Προέδρου προς τους τουρκικής καταγωγής πολίτες της Γερμανίας να μποϊκοτάρουν τα κυβερνητικά κόμματα. 

Κατηγόρησε δε την Καγκελάριο Μέρκελ ότι αντιδρά πολύ διστακτικά στις τουρκικές προκλήσεις.«Για πόσο καιρό θέλουμε να παρακολουθούμε αδρανείς, ενώ ο κ. Ερντογάν μας σέρνει από τη μύτη;», διερωτήθηκε τέλος ο κ. Σουλτς.

epirusblog.gr
5 of 5
Σουλτς: Η Μέρκελ είναι εκτός πραγματικότητας σε πολλά θέματα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4137908897035335887
item