Δυο νέες πυρκαγιές στη Ζάκυνθο - Κοντά σε αυλές η φωτιά στην Αναφωνήτρια Δυο νέες πυρκαγιές στη Ζάκυνθο - Κοντά σε αυλές η φωτιά στην Αναφωνήτρια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δυο νέες πυρκαγιές στη Ζάκυνθο - Κοντά σε αυλές η φωτιά στην Αναφωνήτρια

Δυο νέες πυρκαγιές στη Ζάκυνθο - Κοντά σε αυλές η φωτιά στην Αναφωνήτρια

Δυο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν πριν από λίγο στη Ζάκυνθο και ενώ η μεγάλη πυρκαγιά στην Αναφωνήτρια έχει φθάσει σε αυλές σπιτιών, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Νωρίτερα υπήρχαν μαρτυρίες ότι έχουν καταγραφεί οι πρώτες ζημιές σε τουριστικά μαγαζιά περιμετρικά του χωριού.

Πολλοί κάτοικοι του χωριού έχουν ήδη αποχωρήσει, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που παραμένουν και συνδράμουν με ό,τι μέσα διαθέτουν στο δύσκολο έργο των πυροσβεστών. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Δυο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν νωρίτερα στις περιοχές Σκούτα και Πελιλομποί, κοντά στη φωτιά στις Άνω Βολίμες. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν πρόκειται για ενιαίο μέτωπο

Εν τω μεταξύ, χωρίς ενεργά μέτωπα πλέον είναι οι φωτιές στις περιοχές Αγαλάς και Αργάσι στη Ζάκυνθο, που μαίνονται από χθες. Ωστόσο επιτόπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων σε δασική έκταση.

Περιορίζεται η φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.

Πολύ υψηλός παραμένει και αύριο Κυριακή 
ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας. σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία), Δυτικής Ελλάδας (Ηλεία, Αχαΐα), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) και Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Επίσης, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό «199».

Epirusblog Gr
5 of 5
Δυο νέες πυρκαγιές στη Ζάκυνθο - Κοντά σε αυλές η φωτιά στην Αναφωνήτρια
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 7085262567942355290
Σχόλια
item