Γιάννενα: Πρώτο βήμα για αύξηση της επισκεψιμότητας

Γιάννενα: Πρώτο βήμα για αύξηση της επισκεψιμότητας

Μια σημαντική ώθηση στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης εκτιμάται ότι θα δώσουν οι τουριστικές διαδρομές από τα Γιάννενα, που κάνουν πρεμιέρα σήμερα Σάββατο.

Πρόκειται για πρόγραμμα, το οποίο υλοποιεί ο δήμος Δωδώνης, με χρηματοδότηση της περιφέρειας Ηπείρου και με τη συνεργασία φορέων της περιοχής και της Ένωσης Ξενοδόχων, στο πλαίσιο πρότασης που είχε κατατεθεί από τον περιφερειάρχη Ηπείρου κατά την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, προ διμήνου.


Οι τουριστικές διαδρομές θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή με ενδεικτική ώρα αναχώρησης από το κέντρο των Ιωαννίνων στις 9.30 το πρωί και στις 12.30 το μεσημέρι, με οχήματα του αστικού ΚΤΕΛ. 
Τα λεωφορεία θα ξεκινούν από την κεντρική πλατεία και θα κάνουν στάσεις στην πλατεία Μαβίλη και τα ξενοδοχεία Du Lac, Βυζάντιο και Epirus Palace. Η μετακίνηση για τους τουρίστες θα είναι δωρεάν.
«Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα, το οποίο υλοποιείται με τη χρηματοδότηση και τη στήριξη της περιφέρειας Ηπείρου. Στα Γιάννινα καταγράφεται αύξηση της τουριστικής κίνησης και με τις διαδρομές αυτές απαντούμε στην ανάγκη διασύνδεσης του αρχαιολογικού χώρου. Θεραπεύουμε ένα κενό. 
Κάθε εγχείρημα για να πετύχει, πρέπει να στηριχθεί από όλους και τα πρώτα μηνύματα που έχουμε λίγο πριν την έναρξη των διαδρομών είναι ιδιαίτερα ευχάριστα», τόνισε ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνουν και άλλα βήματα, όπως η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου και η ύπαρξη ξεναγών.
«Αυτές είναι οι δράσεις που χρειαζόμαστε στον τουρισμό, αυτή είναι η ουσία της ανάγκης που έχει ο επισκέπτης στα Γιάννενα», τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σαμ Κουδούνης, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στον δήμο Δωδώνης και την περιφέρεια. 
Όπως τόνισε, ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης αποτελεί ένα από τα σημεία ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες και ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν, αναφέροντας πως με την καθιέρωση των τουριστικών διαδρομών καλύπτεται ένα μεγάλο κενό που καταγράφονταν μέχρι σήμερα.
Ο κ. Κουδούνης τόνισε πως από την πλευρά της η Ένωση Ξενοδόχων θα βοηθήσει όσο μπορεί ώστε η πρωτοβουλία αυτή να στηριχτεί και να μεγαλώσει, να στηριχτεί με ξεναγούς, να υπάρχουν πλατφόρμες με απευθείας κρατήσεις, καθώς αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο και στις δράσεις που υλοποιεί η Ένωση Ξενοδόχων.
Την πρωτοβουλία στηρίζει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, καθώς όπως τόνισε ο προϊστάμενός της Κωνσταντίνος Σουέρεφ, μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.
«Η Δωδώνη είναι ένας προορισμός. Ο χώρος ελκύει τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο, καθώς αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων επικροτεί την πρωτοβουλία της σύνδεσης και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για αύξηση της επισκεψιμότητας στον χώρο, που αποτελεί κορυφαίο προορισμό», τόνισε ο κ. Σουέρεφ.
Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό για τον αρχαιολογικό χώρο και άλλα μνημεία και αξιοθέατα του δήμου Δωδώνης, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχει και ξεναγός.

agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πρώτο βήμα για αύξηση της επισκεψιμότητας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7330583023617218570
item