Γιάννενα: ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Προτεραιότητα η αύξηση της επισκεψιμότητας Γιάννενα: ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Προτεραιότητα η αύξηση της επισκεψιμότητας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Προτεραιότητα η αύξηση της επισκεψιμότητας

Γιάννενα: ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Προτεραιότητα η αύξηση της επισκεψιμότητας
Σε σημαντικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις εντός του Σπηλαίου Περάματος, προχωρά σταδιακά, η Διοίκηση του Οργανισμού, με απώτερο σκοπό, την αύξηση της επισκεψιμότητας.
Μια από αυτές τις παρεμβάσεις έχει να κάνει με την αλλαγή του φωτισμού κατά μήκος της τουριστικής διαδρομής εντός του Σπηλαίου, μίας απόστασης 1100 μέτρων.
Για να προχωρήσει ωστόσο αυτή η αλλαγή, χρειάστηκε να ολοκληρωθεί η απαραίτητη μελέτη, για την αντικατάσταση του υπάρχοντος φωτισμού, με φώτα νέας γενιάς, που καλύπτουν όχι μόνο τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την προστασία του Σπηλαίου, αλλά βοηθούν και τον επισκέπτη στο να διαμορφώσει μία καλύτερη οπτική του χώρου.
Σε δηλώσεις του χθες ο πρόεδρος του Σπηλαίου κ. Σαρακατσάνος σημείωσε αρχικά πως η σχετική πρόταση, έχει υποβληθεί στο Interreg και η διοίκηση βρίσκεται εν αναμονή της αξιολόγησης, ώστε εφόσον εγκριθεί, να προχωρήσει η διαδικασία στο επόμενο στάδιο.
Η φετινή χρονιά στο μεταξύ από την άποψη της επισκεψιμότητας στο Σπήλαιο κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική, με εξαίρεση το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου που καταγράφηκε μία μικρή μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Οι μήνες του καλοκαιριού όμως παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένα νούμερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς, κάτι που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί σύμφωνα με τις κρατήσεις που ήδη υπάρχουν για τους επόμενους μήνες.
«Προσπαθούμε να αναδείξουμε και να προβάλλουμε το Σπήλαιο όχι μόνο στην Ελλάδα, που οι περισσότεροι το γνωρίζουν, αλλά κυρίως στο εξωτερικό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συμμετέχουμε σε εκθέσεις που γίνονται στο εξωτερικό, για να καταστήσουμε περισσότερο γνωστό το Σπήλαιο ως έναν ιδιαίτερο προορισμό της περιοχής μας», τόνισε ο κ. Σαρακατσάνος.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Προτεραιότητα η αύξηση της επισκεψιμότητας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2824328829807254066
Σχόλια
item