Γιάννενα: ΟΚΠΑΠΑ - Φτιάχνει ΚΔΑΠ ΑμεΑ, χάνει το Οδοντιατρείο; Γιάννενα: ΟΚΠΑΠΑ - Φτιάχνει ΚΔΑΠ ΑμεΑ, χάνει το Οδοντιατρείο; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΟΚΠΑΠΑ - Φτιάχνει ΚΔΑΠ ΑμεΑ, χάνει το Οδοντιατρείο;Γιάννενα: ΟΚΠΑΠΑ - Φτιάχνει ΚΔΑΠ ΑμεΑ, χάνει το Οδοντιατρείο;
Σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου του ΟΚΠΑΠΑ, προκύπτουν από τη χθεσινή ανακοίνωση της βουλευτού κας Τζούφη, που συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θ. Μπέγκα και το προεδρείο του ΟΚΠΑΠΑ.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο Φ. Τσουμάνης ενημέρωσε την κα Τζούφη, για την ανάκληση της άδειας του Οδοντιατρείου, με την βουλευτή να προτείνει να βρεθεί λύση, μέσω της ένταξης της δομής στις Τοπικές Μονάδες Υγείας, κάτι πάντως που λογικά, είναι ανέφικτο.
Στον αντίποδα, ο κ. Τσουμάνης ενημέρωσε την κα Τζούφη, ότι ο ΟΚΠΑΠΑ πρόκειται να θέσει σε λειτουργία δύο ΚΔΑΠ ΑμεΑ για παιδιά στα Γιάννενα. Όπου υπάρχουν δικαιούχοι γονείς (με voucher), χωρίς όμως να υπάρχουν οι αντίστοιχες θέσεις.
Ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας από την πλευρά του ανέφερε, ότι έχει ήδη βρεθεί χώρος για τη στέγαση του κέντρου υποστήριξης δανειοληπτών, την υλικοτεχνική υποδομή του οποίου θα αναλάβει ο δήμος και η στελέχωσή του θα γίνει από το υπουργείο.
Η κα Τζούφη τόνισε, ότι ήδη έχει διαμορφωθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τη δημιουργία ενός Εθνικού Κοινωνικού Συστήματος Αλληλεγγύης. Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι, με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, προβλέπεται η δημιουργία των Κέντρων Κοινότητος. 
Πρόκειται, συνέχισε, για κέντρα, υπό την σκέπη των οποίων θα μπορούν να τεθούν όλες οι κοινωνικές δομές, ενώ θα υπάρχουν και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησής τους, ώστε όλες τους να είναι βιώσιμες και να εξασφαλιστεί η διαχρονική συνέχειά τους.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΟΚΠΑΠΑ - Φτιάχνει ΚΔΑΠ ΑμεΑ, χάνει το Οδοντιατρείο;
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 427233720503001010
Σχόλια
item