Οι κρυπτοχριστιανοί στο στόχαστρο: Τους ενοχλεί μέχρι και η Θεία Λειτουργία στα κατεχόμενα! Οι κρυπτοχριστιανοί στο στόχαστρο: Τους ενοχλεί μέχρι και η Θεία Λειτουργία στα κατεχόμενα! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι κρυπτοχριστιανοί στο στόχαστρο: Τους ενοχλεί μέχρι και η Θεία Λειτουργία στα κατεχόμενα!

Οι κρυπτοχριστιανοί στο στόχαστρο: Τους ενοχλεί μέχρι και η Θεία Λειτουργία στα κατεχόμενα!
"Κόκκινο πανί" αποτελεί και αποτελούσε ανέκαθεν η εμφανής παρουσία των χριστιανικών μνημείων στα εδάφη που κατέχονται από μουσουλμάνους, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και επί ευρωπαϊκού εδάφους, με τους κρυπτοχριστιανούς να βρίσκονται στο στόχαστρο.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την...Κύπρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα κατεχόμενα, η ζωή είναι πολύ διαφορετική. Οι Έλληνες εκεί συνεχίζουν και υποφέρουν βουβά, ανεχόμενοι καταστάσεις σαν και αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω και δεν καταδικάστηκε από κανένα Πατριαρχείο και καμία Εκκλησία. 

Η ανησυχητική είδηση μας έρχεται από την κατεχόμενη Μόρφο, μία περιοχή στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων ακόμη σήμερα είναι Ελληνοκύπριοι. Η Άγκυρα ωστόσο δεν φαίνεται να τους υπολογίζει σε 
καμία των περιπτώσεων. 

Απόδειξη είναι και η απαγόρευση , έπειτα από χρόνια, της Θείας Λειτουργίας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάμαντος, αλλά και των εορτασμών που ήταν προγραμματισμένοι προς τη μνήμη του ομώνυμου Αγίου. 

Η επίσημη αιτιολογία;

"Οι εορτασμοί των Χριστιανών συμπίπτουν με την έναρξη του Κουρμπάν Μπαϊράμ την 1η Σεπτεμβρίου", υποστηρίζουν οι κατεχόμενες δυνάμεις και δίχως να δώσουν κάποια άλλη απάντηση απαγόρευσαν επ'αόριστον τις οποιεσδήποτε εκδηλώσεις των Ελληνοκυπρίων στην περιοχή.

Ακόμη και η διεθνής κοινότητα στάθηκε...ανήμπορη να βοηθήσει, παρά το αίτημα το οποίο υπέβαλλαν οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών.

Μάλιστα η ανακοίνωση της Μητρόπολης Μόρφου αναφέρει μεταξύ άλλων καταγγέλλοντας το παραπάνω γεγονός:

"Τίποτα δεν εμποδίζει χριστιανούς και μουσουλμάνους σ’ αυτό τον τόπο να πραγματοποιούν παράλληλους εορτασμούς. 

Ούτε και νοείται θρησκευτική ελευθερία που να αφορά μόνο τους μεν και όχι τους δε. Καταδικάζουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια των κατοχικών αρχών, ως αντιβαίνουσα προς το διεθνές δίκαιο, αλλά και προς το άρθρο 18 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα της Οικουμενικής Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τέτοιες κινήσεις προσθέτουν περαιτέρω προσκόμματα και εμπόδια στον δρόμο που θα οδηγούσε σε επανένωση του νησιού, αφού δεν μπορεί να νοηθεί λύση του Κυπριακού με περιορισμό βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δη της θρησκευτικής ελευθερίας".
Epirusblog Gr
5 of 5
Οι κρυπτοχριστιανοί στο στόχαστρο: Τους ενοχλεί μέχρι και η Θεία Λειτουργία στα κατεχόμενα!
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7157343165910392119
Σχόλια
item