Πώς να διώξουμε την αρνητικότητα από τη ζωή μας

Πώς να διώξουμε την αρνητικότητα από τη ζωή μας

Επειδή μερικές φορές τα πράγματα φαίνονται πολύ πιο δύσκολα από ό,τι είναι, αυτές οι συμβουλές θα μας βοηθήσουν να νιώθουμε πιο θετικοί…Δεν είναι πάντα εύκολο να παραμένουμε θετικοί. 

Παντού γύρω μας υπάρχει στρες, άσχημες ειδήσεις αλλά και πολλά αρνητικά άτομα. Πώς θα καταφέρουμε να διώξουμε την αρνητικότητα αυτή από τη ζωή μας και να δούμε τον κόσμο με πιο θετική ματιά;

Περνάμε χρόνο με άτομα που μας κάνουν να νιώθουμε καλά

Η θετική ενέργεια φέρνει ακόμα περισσότερη θετική ενέργεια. Αν κάποια μέρα αισθάνεστε πεσμένοι, ότι αυτή η μέρα απλά πρέπει να γίνει καλύτερη, επικοινωνήστε με κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, ζητήστε του να βρεθείτε, αν γίνεται—αλλά ακόμα και αν σας χωρίζει μεγάλη απόσταση, υπάρχουν δεκάδες apps με τα οποία μπορείτε να δείτε ο ένας τον άλλο πρόσωπο με πρόσωπο.

Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας

Αν κάτι σας ενοχλεί, αν κάτι σας έχει χαλάσει την διάθεση, το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μερικές βαθιές ανάσες, να χαλαρώσετε και να το αντιμετωπίσετε ψύχραιμα, προσπαθώντας να σκεφτείτε κάποια λύση—για την ακρίβεια, πρώτα πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας αν αυτό που σας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι κάτι που βρίσκεται υπό τον έλεγχό σας και αν μπορείτε να βρείτε μία λύση. 


Αν δεν είναι κάτι που μπορείτε να ελέγξετε, αφήστε το και ασχοληθείτε με κάτι πιο σημαντικό και επείγον που σας απασχολεί εκείνη τη στιγμή.

Θυμηθείτε ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο

Οι ανησυχίες, τα προβλήματα, τίποτα δεν πρόκειται να σας στοιχειώνει για πάντα. Για την ακρίβεια, ακόμα και αν το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό – όπως κατάθλιψη – μπορεί να αντιμετωπιστεί, και κάποια στιγμή να αποτελεί παρελθόν. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να εκλαμβάνουμε κάθε μικρό πρόβλημα της καθημερινότητας σαν το τέλος του κόσμου, αλλά σχεδόν ποτέ δεν ισχύει αυτό.

Μην χάνετε τον εαυτό σας

Μερικές φορές είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε από τα αρνητικά αισθήματα που μας έχουν γεμίσει, και να χάσουμε την αίσθηση του εαυτού μας, των στόχων μας και – ακόμα χειρότερα – να ξεχνάμε πόσα πράγματα έχουμε καταφέρει, από πόσες ακόμα αρνητικές καταστάσεις έχουμε επιβιώσει.


epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να διώξουμε την αρνητικότητα από τη ζωή μας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2671255243605734263
item