Καλαφάτης: «Η Θεσσαλονίκη στοιχειώνει την κυβέρνηση και τον Τσίπρα» Καλαφάτης: «Η Θεσσαλονίκη στοιχειώνει την κυβέρνηση και τον Τσίπρα» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Καλαφάτης: «Η Θεσσαλονίκη στοιχειώνει την κυβέρνηση και τον Τσίπρα»

Καλαφάτης: «Η Θεσσαλονίκη στοιχειώνει την κυβέρνηση και τον Τσίπρα»
Ανεπηρέαστη παραμένει η πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.
«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης, δεν αλλάζει την πραγματικότητα της ελληνικής, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στη συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς, θα χρειαστεί υπομονή ... άλλων δύο ετών!» δήλωσε σε ανακοίνωσή του. 
Όπως τόνισε, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τα θέματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας και του ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων στο 2018, όπως και την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια! «Ως τότε, ίσως "παγώσει" με νόμο τις ασφαλιστικές εισφορές. Υποσχέσεις και σχέδια επί χάρτου, δηλαδή» πρόσθεσε.
«Ήταν η Δ.Ε.Θ. το βήμα που είχε επιλέξει ο πρωθυπουργός για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ανέφικτο, ακοστολόγητο, που ονόμασε "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης". Πρόγραμμα που δεν το είδαμε ποτέ. Γι' αυτό και η Θεσσαλονίκη στοιχειώνει την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» ανέφερε στη συνέχεια.
Εκτίμησε μάλιστα, με σκωπτικό τόνο, ότι στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. σε λίγες ημέρες, 
- «Θα ακούσουμε, πάλι, για το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Αλλά το γνωρίζουν όλοι ότι αυτό ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, αφού η Κυβέρνηση δεν ήθελε καν να υπάρχει Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
- Θα μιλήσει για το μετρό και τις εργασίες που προχωρούν. Αλλά δεν θα πει κουβέντα για το ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια για το αρχαιολογικό έργο στην πλατεία Αριστοτέλους και τη Βενιζέλου.
- Θα επαναλάβει τα περί αποϊδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ χρησιμοποιώντας μια λέξη που η Κυβέρνησή του δημιούργησε. Όμως στη Θεσσαλονίκη όλοι αντιλαμβάνονται πλέον, πως οι αστικές συγκοινωνίες δεν είναι το στοίχημα για τους Θεσσαλονικείς, αλλά το στοίχημα για το εσωκομματικό ακροατήριο.
- Θα προτάξει την απόδοση των στρατοπέδων στην τοπική κοινωνία και την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου. Θα ξεχάσει, βεβαίως, ποιοι έβαλαν τα θεμέλια κι εκκίνησαν αυτές τις διαδικασίες, αλλά και ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται αποσπασματικά, χωρίς τη σύμπραξη ιδιωτών. Εδώ οικειοποιήθηκε ακόμη και την κατασκευή των σηράγγων στα Τέμπη.
- Κι όταν θυμηθεί το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, θα λησμονήσει ότι αυτή η εταιρία εξακολουθεί να ρίχνει λύματα χωρίς επεξεργασία στο Θερμαϊκό. Όπως θα λησμονήσει ότι δεν έχει πρόταση - ούτε καν για διαβούλευση - για το θαλάσσιο μέτωπο στα δυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Αρκετά κύριε πρωθυπουργέ!»

Epirusblog Gr
5 of 5
Καλαφάτης: «Η Θεσσαλονίκη στοιχειώνει την κυβέρνηση και τον Τσίπρα»
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6858085481206459054
Σχόλια
item