Γιάννενα: «Αντέχει» στην αυξημένη επισκεψιμότητα το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας

Γιάννενα: «Αντέχει» στην αυξημένη επισκεψιμότητα το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας

Αυξημένη επισκεψιμότητα παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, απόρροια της επιστροφής για τις καλοκαιρινές διακοπές αποδήμων στα χωριά της επαρχίας, αλλά και των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή από Γερμανία, Αγγλία, Αμερική αλλά και το Ισραήλ που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ιερά Μονή Στομίου, στην οποία μόνασε ο εκ Κονίτσης καταγόμενος Άγιος Παΐσιος.

Η αυξημένη προσέλευση ασθενών στο ...Κέντρο Υγείας, προκαλεί και πρόσθετη εργασία, ωστόσο, όπως λένε στην Κόνιτσα, κοινή είναι η εκτίμηση ότι το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ανταποκρίνεται με επάρκεια, υπερβάλλοντας πολλές φορές τους εαυτούς του, δείχνοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και άρτια επιστημονική κατάρτιση στην αντιμετώπιση τόσο των τακτικών, όσο και των επειγόντων περιστατικών. 

Όλα αυτά λαμβάνουν μεγαλύτερες διαστάσεις, αναλογιζόμενοι -όπως λέγεται- τις ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, (φαινόμενο που παρατηρείται κατά διαστήματα), αλλά και σε ιατροτεχνικό εξοπλισμό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. 

Ερωτηματικά πάντως στους κατοίκους της ακριτικής περιοχής, προκαλεί το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας στερείται -για άγνωστο λόγο- δύο ασθενοφόρων του: Το ένα -όπως υποστηρίζουν- βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ και το άλλο παραμένει επίσης εκεί σταθμευμένο και αυτό παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε να επιστρέψουν στη βάση τους, ήτοι στο Κ.Υ. Κόνιτσας, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες που προκύπτουν.

proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Αντέχει» στην αυξημένη επισκεψιμότητα το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8935534668883263121
item