Γιάννενα: Δυσφορία για τις καθυστερήσεις και τον παραγκωνισμό Γιάννενα: Δυσφορία για τις καθυστερήσεις και τον παραγκωνισμό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δυσφορία για τις καθυστερήσεις και τον παραγκωνισμό

Γιάννενα: Δυσφορία για τις καθυστερήσεις και τον παραγκωνισμό

Κάθε άλλο παρά συμμερίζεται τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για την αποκατάσταση της Γέφυρας Πλάκας ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς, από τη μεριά του, όχι μόνο δε βλέπει επιτάχυνση των διαδικασιών, αλλά διαπιστώνει καθυστερήσεις στην υλοποίηση προγραμματισμένων δράσεων.

Οι καθυστερήσεις αυτές ήταν που τον οδήγησαν, όπως και το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ στην απόφαση να μη συμμετέχει στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα, κίνηση διαμαρτυρίας που φαίνεται να πιάνει τόπο, καθώς η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, τον διαβεβαίωσε ότι έδωσε σχετικές εντολές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν.

 «Μέχρι σήμερα, το ΤΕΕ/ΤΗ και όλοι όσοι συνεργαστήκαμε, κάναμε αρκετά πράγματα για να μη χαθεί χρόνος και να φέρουμε μέχρι εδώ την κατάσταση. 
Είδαμε, όμως, ότι πέρασε ένα δίμηνο, στο οποίο δεν προχώρησε κάτι από τις εκκρεμότητες της παλιάς προγραμματικής σύμβασης. Κατόπιν αυτού, θεωρήσαμε πως δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στα νέα δεδομένα. Μάλιστα, το ΤΕΕ εξέφρασε και γραπτώς τους προβληματισμούς του. 
Και εμείς έχουμε τους προβληματισμούς μας, αλλά δεν είμαστε από αυτούς που θα φέρουμε εμπόδια. Μετά από τηλεφωνική συζήτηση με την υπουργό, μας ειπώθηκε ότι δόθηκαν οι κατάλληλες εντολές. 
Δεν ξέρω, όμως, αν θα προλάβουμε για φέτος κάποια πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού με το δυτικό βάθρο, την υδραυλική μελέτη και ό,τι άλλο είχαμε σε εκκρεμότητα από την πρώτη προγραμματική σύμβαση», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τη διατύπωση εκτιμήσεων πως η Γέφυρα Πλάκας μπορεί να αποκατασταθεί ακόμη και το καλοκαίρι του 2018, ενώ έντονα ενοχλημένος εμφανίστηκε και με τον ρόλο καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που έχουν πλέον τα ηνία. 
«Πρέπει να είμαστε πιο πραγματιστές και κοντά σε ανθρώπους όπως ο κ. Σμύρης και ο κ. Παπαβρανούσης, που έδωσαν τα πάντα και εμείς συνδράμαμε τις πράξεις τους. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς θα περάσουμε στη δεύτερη φάση, όταν δεν έχουμε τελειώσει την πρώτη φάση. 
Απαιτείται πολύ δουλειά και όχι κουβέντες», σημείωσε με νόημα, ενώ μιλώντας για «κάποιους με μεγάλες ιδιότητες», είπε πως «οι πολλές μαμές βγάζουν το παιδί γκαβό». 
Μάλιστα, ονομάτισε και τον καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκο, ο οποίος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως μπορεί το γεφύρι να στηθεί σε ένα καλοκαίρι, τα χνάρια του πρωτομάστορα Μπέκα.
agon.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Δυσφορία για τις καθυστερήσεις και τον παραγκωνισμό
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1094269924066093018
Σχόλια
item