Συνεχίζεται η πύρινος εφιάλτης στην Αλβανία, εμπρησμό βλέπουν οι δήμαρχοι Συνεχίζεται η πύρινος εφιάλτης στην Αλβανία, εμπρησμό βλέπουν οι δήμαρχοι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συνεχίζεται η πύρινος εφιάλτης στην Αλβανία, εμπρησμό βλέπουν οι δήμαρχοι

Συνεχίζεται η πύρινος εφιάλτης στην Αλβανία, εμπρησμό βλέπουν οι δήμαρχοι


Σε εξέλιξη είναι οι φωτιές κοντά στα ελληνικά μειονοτικά χωριά των Δήμων Δρόπολης και Φοινίκης στην Αλβανία.

Οι δήμαρχοι των ελληνικών μειονοτικών Δήμων εκτιμούν πως οι φωτιές είναι έργο εμπρηστών.

Οι άνεμοι που εντάθηκαν τις τελευταίες ώρες συνέβαλαν στην αναζωπύρωση εστιών φωτιάς στην Κάτω Δρόπολη απειλώντας τα χωριά Γορίτσα και Τεριαχάτες. Σε κίνδυνο βρέθηκαν οι ιεροί ναοί των δύο χωριών.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, σε κίνδυνο βρίσκεται και το χωριό Δρόβιανη στο Δήμο Φοινίκης. Η πυρκαγιά καίει τα πάντα στα όρια των κατοικιών του χωριού ενώ κατευθύνεται, μέσω δασικής περιοχής, προς τα χωριά Βουλιαράτες, Βόδριστα και Κρά, που ανήκουν στο Δήμο Δρόπολης.

Πρόκειται για μια περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, δυτικά της Κακαβιάς.

Σε μια πρώτη καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές, περιλαμβάνονται δύο σπίτια, ένας παλιός ναός και μια αποθήκη στο χωριό Γράψη της Κάτω Δρόπολης. Στο ίδιο χωριό κινδύνεψε σοβαρά η ζωή τριών ηλικιωμένων.

Μερικά άλλα εκκλησάκια χτισμένα κατά παράδοση έξω από τα χωριά, καταστράφηκαν ενώ κινδύνεψαν δέκα άλλα χωριά στους δύο Δήμους.

Σημαντικότατη είναι ωστόσο η οικολογική καταστροφή καθώς κάηκαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασών, βοσκοτόπια και εκτάσεις με χαμόδεντρα.
Epirusblog Gr
5 of 5
Συνεχίζεται η πύρινος εφιάλτης στην Αλβανία, εμπρησμό βλέπουν οι δήμαρχοι
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 7065891760055377895
Σχόλια
item