Γιάννενα: Επεκτείνονται τα προβλήματα λόγω της ανομβρίας Γιάννενα: Επεκτείνονται τα προβλήματα λόγω της ανομβρίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Επεκτείνονται τα προβλήματα λόγω της ανομβρίας

Γιάννενα: Επεκτείνονται τα προβλήματα λόγω της ανομβρίας
Αυξάνονται σε διάρκεια οι διακοπές νερού στο λεκανοπέδιο – Νέα έκκληση της ΔΕΥΑΙ για λελογισμένη χρήση του νερού. 
Περιόδους των προηγούμενων δεκαετιών αρχίζει να θυμίζει το φετινό καλοκαίρι με την παρατεταμένη ανομβρία στο λεκανοπέδιο, που έχει ήδη προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση των οικισμών, αλλά και των καλλιεργειών και των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Μετά τα ψηλά σημεία της πόλης, που παρουσίασαν σοβαρές ελλείψεις με διακοπές στην υδροδότηση πριν από δύο εβδομάδες, σειρά έχουν περιοχές της ΔΕ Παμβώτιδας κατά κύριο λόγο της Ανατολής αλλά και του Μπιζανίου.
Εκτεταμένες διακοπές νερού σημειώθηκαν το τελευταίο διήμερο στην Ανατολή εξαιτίας σοβαρών βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΥΑΙ. Τα συνεργεία της επιχείρησης επανέφεραν την παροχή, αλλά το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε νέα βλάβη στον κεντρικό αγωγό.
Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου μιλώντας στο ITV αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται, επιμένοντας πάντως στο ότι εκτός από την παρατεταμένη ανομβρία ρόλο στη δημιουργία των προβλημάτων παίζει και η μη ορθολογική κατανάλωση του νερού από τους πολίτες.
Η παρατεταμένη ανομβρία έχει σαν αποτέλεσμα οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν περισσότερα κυβικά νερού για να ποτίσουν τους κήπους ή τις καλλιέργειες.
Ο κ. Χρυσοστόμου υπεραμύνθηκε των ενεργειών που κάνουν από πλευράς της ΔΕΥΑΙ, ενώ παράλληλα εξήγησε πως θα πρέπει να υπάρχει λελογισμένη χρήση του νερού με σεβασμό τόσο στο ίδιο το κοινωνικό αγαθό όσο και στον συμπολίτη που δεν στάζει σταγόνα από την βρύση του.
«Το κυριότερο πρόβλημα υπάρχει στα ψηλά σημεία του Δ.Δ. Παμβώτιδας. Ήδη σε επικοινωνία με το δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ σχεδιάζουμε νέες γεωτρήσεις προκειμένου να λύσουμε το ζήτημα που υπάρχει το οποίο έχει να κάνει με την παρατεταμένη ξηρασία αλλά και τη, αλόγιστη χρήση νερού κυρίως για ποτίσματα. 
Θα παρακαλούσα τους συμπολίτες να ποτίζουν τους κήπους ή τις καλλιέργειες τους αργά το βράδυ και όχι το απόγευμα. 
Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε νερό ειδικά τις ώρες υψηλής ζήτησης», είπε μεταξύ άλλων εξηγώντας ότι το νερό σε αυτές τις περιοχές είναι από το δίκτυο του ΣΥΔΛΙ.
Και στην Αμπελιά τα προβλήματα με την υδροδότηση είναι αυξημένα ενώ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα. Ο κ. Χρυσοστόμου υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνουν νέες γεωτρήσεις καθώς οι ανάγκες αυξάνονται και το νερό δεν θα επαρκεί να τις καλύψει.
Περισσότερα ταμεία
Στο μεταξύ πριν λίγες μέρες και μέσα στον καύσωνα, οι ουρές που είχαν σχηματιστεί στην οδό Αβέρωφ έγιναν θέμα συζήτησης μεταξύ των πολιτών που περίμεναν αλλά και εκείνων που περνούσαν από το δρόμο. Άλλωστε ο δρόμος αυτός είναι πολυσύχναστος μιας και οδηγεί πολλούς επισκέπτες στο παραλίμνιο.
Ο κ. Χρυσοστόμου εξήγησε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας ασθένειας ενός ταμία, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι στο επόμενο διάστημα θα γίνουν και άλλα ταμεία στη Ριζάρειο Πολιτεία προκειμένου να αποσυμφορηθούν αυτά του κέντρου.
Υπενθύμισε ωστόσο ότι οι πολίτες μπορούν να πληρώνουν και διαδικτυακά τους λογαριασμούς τους, γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Επεκτείνονται τα προβλήματα λόγω της ανομβρίας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1976791161895208242
Σχόλια
item