Αυξήθηκαν ξανά οι καταθέσεις αλλά συνεχίζει να πέφτει ο δανεισμός Αυξήθηκαν ξανά οι καταθέσεις αλλά συνεχίζει να πέφτει ο δανεισμός | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυξήθηκαν ξανά οι καταθέσεις αλλά συνεχίζει να πέφτει ο δανεισμός

Αυξήθηκαν ξανά οι καταθέσεις αλλά συνεχίζει να πέφτει ο δανεισμός


Αυξημένες για τρίτο διαδοχικό μήνα ήταν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, βελτίωση που ωστόσο δεν έχει ακόμα μεταφραστεί σε αύξηση του δανεισμού στην πραγματική οικονομία.

Οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 927 εκατομμύρια ευρώ και έφτασαν στα €121,245 δισεκατομμύρια.

Σε αντίθεση με τον προηγούμενο μήνα
, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στις καταθέσεις των επιχειρήσεων, οι οποίες τονώθηκαν κατά 512 εκατομμύρια ευρώ. Οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών ενισχύθηκαν κατά €415 εκατομμύρια.

Η ανοδική πορεία των καταθέσεων το τελευταίο τρίμηνο συμπίπτει με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία επανέφερε κλίμα εμπιστοσύνης στην αγορά. Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έπεσαν κατά περισσότερα από 40 δισεκ. ευρώ από τα τέλη του 2014 έως την επιβολή capital controls τον Ιούλιο του 2015.

Παρά την αύξηση των καταθέσεων όμως, συνεχίστηκε η πενταετής πλέον αρνητική εικόνα στο μέτωπο του δανεισμού, καθώς συνεχίζεται η μείωση της ροής πιστώσεων από τις τράπεζες προς την ιδιωτική οικονομία.

Τα νέα δάνεια προς επιχειρήσεις, νοικοκυριά και αγρότες έπεσαν κατά 1,2% σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο.

Μόνο ο δανεισμός προς εταιρείες συρρικνώθηκε κατά 532 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.
Epirusblog Gr
5 of 5
Αυξήθηκαν ξανά οι καταθέσεις αλλά συνεχίζει να πέφτει ο δανεισμός
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1285787300608205869
Σχόλια
item