Γιάννενα: Η ανοδική πορεία των βάσεων φέτος στα πιο πολλά τμήματά του βγάζει… ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ!

Γιάννενα: Η ανοδική πορεία των βάσεων φέτος στα πιο πολλά τμήματά του βγάζει…  ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ!

 Ίδιος με πέρυσι ο αριθμός των νεοεισακτέων φοιτητών (σχεδόν 3.000)  - Γ. ΚΑΨΑΛΗΣ: Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους…

- Περίπου 1.200 δωμάτια θα διατεθούν στις φοιτητικές Εστίες των Ιωαννίνων

PANEPISTHMIO AGALMA
Στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας μας που βγαίνουν κερδισμένα από τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις συγκαταλέγεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, παρόλο που οι οικονομικές συνθήκες δεν βοηθούν, για ευνόητους λόγους, τα περιφερειακά ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Μπορεί να μην αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών, ωστόσο, είδε τα περισσότερα τμήματά του να ανεβάζουν τις βάσεις τους και το γεγονός αυτό ικανοποιεί τη Διοίκησή του, με τον Πρύτανη Γιώργο Καψάλη να υπογραμμίζει ότι η ανοδική αυτή πορεία οφείλεται τόσο στο κοινωνικό πρόσωπο του ιδρύματος, όσο και στο αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό έργο που επιτελεί.
Φυσικά, οι Πρυτανικές Αρχές γνωρίζουν καλά ότι πρέπει να κρατήσουν τη φοιτητική μέριμνα, κυρίως δε ό,τι έχει να κάνει με τη στέγαση σε υψηλό επίπεδο, ώστε το Πανεπιστήμιο να μην αντιμετωπίσει διαρροή φοιτητών τους επόμενους μήνες. Από την άλλη, υπάρχει και η εκκρεμότητα με το κτίριο του Παπαζόγλειου Ιδρύματος που ακόμη να παραδοθεί από τον Δήμο Ιωαννιτών για τις ανάγκες της Αρχιτεκτονικής, η οποία πρέπει να λυθεί άμεσα, όπως τόνισε χθες ο Πρύτανης. 
Ικανοποίηση για βάσεις
Τον ίδιο αριθμό νέων φοιτητών με πέρυσι, περί τους 2.930, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τις επόμενες ημέρες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο Γ. Καψάλης, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι τόσα νέα παιδιά «επέλεξαν να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιό μας, ένα Πανεπιστήμιο που ξεχωρίζει και για το κοινωνικό πρόσωπο που επιδεικνύει αλλά και για το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει». 
Όπως συμπλήρωσε, «είμαστε υποχρεωμένοι και θα το πράξουμε με υπευθυνότητα, να ανταποκριθούμε σε όλες τις προσδοκίες των νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να συνδέσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία με τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».
Ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε και στις φετινές βάσεις από την ανάλυση των οποίων διαφαίνονται με σαφήνεια, όπως είπε, τα αποτελέσματα από την πρόσφατη επίλυση σημαντικών ακαδημαϊκών ζητημάτων του Ιδρύματος. 
Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε στην ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής και στα επαγγελματικά δικαιώματα του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, γεγονός που οδήγησε σε σημαντική άνοδο των βάσεων στο συγκεκριμένο Τμήμα, όπως επίσης και στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. 
Ανάλογη αύξηση βάσεων είχαν επίσης σχεδόν όλα τα τμήματα των Ανθρωπιστικών Σχολών, ενώ η όποια μικρή κάμψη παρατηρήθηκε στις Θετικές Επιστήμες αποδόθηκε από τον Πρύτανη κυρίως στη χαμηλή επίδοση των υποψηφίων στα Μαθηματικά, με εξαίρεση, βέβαια, το Τμήμα Χημείας που η ένταξή του στις Επιστήμες Υγείας το ενίσχυσε καθοριστικά.
Ειδικότερα για την Αρχιτεκτονική, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε λόγο για εξαιρετικό επίπεδο σπουδών στο Τμήμα και ευχαρίστησε το προσωπικό και τους συνεργάτες του για την καλή δουλειά που κάνουν. Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι η βάση του θα έχει συνεχή άνοδο όπως έγινε και φέτος.
Το Εικαστικών Τεχνών
Ο Γ. Καψάλης έκανε γνωστό χθες ότι μέχρι και αύριο, Πέμπτη, υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους αιτήσεις για τις ειδικές εξετάσεις του Τμήματος, πλέον, Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης που θα πραγματοποιηθούν από τις 11 Σεπτεμβρίου και εξής. 
«Η διαδικασία αυτή ακολουθείται για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιό μας και σύμφωνα με τα άλλα Τμήματα των Σχολών Καλών Τεχνών της χώρας. 
Διαβεβαιώνουμε ότι θα ανταποκριθούμε πλήρως στην υποχρέωσή μας για τη διεξαγωγή άρτιων εξετάσεων στο συγκεκριμένο Τμήμα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η φοιτητική στέγη
Η ζήτηση από πλευράς των φοιτητών, νέων και παλιών, για δωμάτιο στις Εστίες των Ιωαννίνων αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη και φέτος με τον Πρύτανη να διαβεβαιώνει ότι θα διατεθούν για την εξυπηρέτησή τους τα 950 δωμάτια στις Εστίες που υπάρχουν εντός της Πανεπιστημιούπολης και τα 230 στην Εστία του Εθνικού Ιδρύματος Νεολαίας της οδού Δομπόλη. 
Είπε δε πως «αν χρειαστεί, θα προβούμε σε ενοικιάσεις δωματίων σε ξενοδοχεία της πόλης ώστε κανένας φοιτητής να μην αναγκαστεί να διακόψει τη φοίτησή του λόγω έλλειψης στέγης». 
Για το Παπαζόγλειο…
Μεγάλη εκκρεμότητα για το Πανεπιστήμιο παραμένει πάντως η παραχώρηση του κτιρίου του Παπαζόγλειου Ιδρύματος, στο οποίο θα στεγαστούν δραστηριότητες του τμήματος Αρχιτεκτονικής. Ερωτηθείς σχετικά χθες, ο κ. Καψάλης ανέφερε πως «είμαστε σε στενή επαφή με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Παππά και αναμένουμε ως τα τέλη Σεπτεμβρίου να δοθεί οριστική λύση. Το πράττουμε αυτό με υπομονή και σεβασμό σε αποφάσεις με διαφορετικό χαρακτήρα, όμως και η υπομονή έχει τα όριά της»!
Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει καταλήξει πως η στέγαση των δύο Νηπιαγωγείων που βρίσκονται σήμερα στο κτίριο της παλιάς Παπαζόγλειου Υφαντικής Σχολής θα γίνει σε προκατασκευασμένα κτίρια στο χώρο του παλιού «Χατζηκώστα» στη Γ. Παπανδρέου, τα οποία μάλιστα είναι έτοιμα.
proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
 Ίδιος με πέρυσι ο αριθμός των νεοεισακτέων φοιτητών (σχεδόν 3.000)  - Γ. ΚΑΨΑΛΗΣ: Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους… - Περίπου 1.2...
Γιάννενα: Η ανοδική πορεία των βάσεων φέτος στα πιο πολλά τμήματά του βγάζει… ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ!
epirusblog.gr
5 of 5
 Ίδιος με πέρυσι ο αριθμός των νεοεισακτέων φοιτητών (σχεδόν 3.000)  - Γ. ΚΑΨΑΛΗΣ: Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους… - Περίπου 1.2...
Ιωάννινα 428608525525269785
item