Γιάννενα: «Βούλιαξε» η πόλη, «ανθίζει» ο τουρισμός Γιάννενα: «Βούλιαξε» η πόλη, «ανθίζει» ο τουρισμός | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Βούλιαξε» η πόλη, «ανθίζει» ο τουρισμός

Γιάννενα: «Βούλιαξε» η πόλη, «ανθίζει» ο τουρισμός
«Βούλιαξε» η πόλη των Ιωαννίνων, το ίδιο όμως και σχεδόν όλες οι περιοχές του νομού από επισκέπτες την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, σε μία από τις καλύτερες τουριστικές περιόδους της τελευταίας δεκαετίας. 
Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και της επισκεψιμότητας στην περιοχή καταγράφεται πλέον με στατιστικούς και αριθμητικούς δείκτες ως ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αναδεικνύοντας τις πολλαπλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της Ηπείρου και των Ιωαννίνων. 
Ειδικά οι ορεινοί και ημιορεινοί προορισμοί της Ηπείρου, όπως τα Ιωάννινα κερδίζουν ένα μεγάλο κομμάτι της τουριστικής «πίτας» του καλοκαιριού και σε αυτό έχουν συντελέσει προφανώς και οι συντονισμένες ενέργειες των συναρμόδιων φορέων για την προσέλκυση επισκεπτών, σίγουρα όμως και η αλλαγή στη φιλοσοφία των επισκεπτών που δεν συνδυάζουν αποκλειστικά και μόνο πλέον τις καλοκαιρινές τους διακοπές, με τα παράλια και τη θάλασσα. 
Αγαπημένοι προορισμοί των χιλιάδων επισκεπτών που βρίσκονται τις ημέρες αυτές στην πόλη, το Κάστρο, η παραλίμνια περιοχή, το Νησάκι και τα αναρίθμητα μουσεία και τα Σπήλαιο Περάματος, που μπορούν να αποτελέσουν ενισχυτικούς επιπλέον παράγοντες για την επιλογή των επισκεπτών. 
Ελάχιστοι είναι εκείνοι που εντόπισαν κάποια προβλήματα και αυτά σχετικά με την έντονη κίνηση στους δρόμους και την κακή ή ελλιπή σήμανση και εντός του αστικού ιστού, αλλά και στα περίχωρα.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Βούλιαξε» η πόλη, «ανθίζει» ο τουρισμός
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8172106409885437722
Σχόλια
item