Αντιδράσεις, διαρροές και η άποψη Σημίτη για την Κεντροαριστερά Αντιδράσεις, διαρροές και η άποψη Σημίτη για την Κεντροαριστερά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αντιδράσεις, διαρροές και η άποψη Σημίτη για την Κεντροαριστερά

Αντιδράσεις, διαρροές και η άποψη Σημίτη για την Κεντροαριστερά
Η διαρροή της υποψηφιότητας Καμίνη αναθέρμανε το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στον προοδευτικό χώρο και όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε και τις πρώτες αντιδράσεις, εντός κι εκτός. 
Για το λόγο αυτό, με μια επίσημη διαρροή με τίτλο «ποιος φοβάται το Γιώργο Καμίνη», οι συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων, επιχείρησαν χθες να δώσουν μια πρώτη αποτίμηση των αντιδράσεων, υποστηρίζοντας ότι «ορθώς αναγνώρισαν κάποιοι στο πρόσωπο του δημάρχου έναν πολύ υπολογίσιμο αντίπαλο». 
Υπογράμμιζαν μάλιστα πως, παρά το γεγονός ότι ο κ. Καμίνης δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο πριν εκλεγεί, έδωσε πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο στη θητεία του με παρεμβάσεις στην ανομία, στα θέματα της Χρυσής Αυγής αλλά και με την ξεκάθαρη στάση του υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα του 2015.
Η πρόθεση του επιτελείου Καμίνη είναι να αναδείξει τον υπερκομματικό χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του και να ανοίξει τη διαδικασία πέρα από τα στενά κομματικά όρια του ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων κομμάτων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Είναι προφανές, ότι εξαρχής η υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων, σκοπό έχει να προσελκύσει ένα ευρύτερο ακροατήριο αριστερών, φιλελευθέρων και κεντρογενών ψηφοφόρων, με στόχο να υπερκεράσει το στενό πυρήνα των οπαδών του ΠΑΣΟΚ ή του ΚΙΔΗΣΟ, που θεωρείται δεδομένο πως θα στηρίξει πιο κομματικές επιλογές.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για τις εξελίξεις. Πληροφορίες του reader.gr αναφέρουν ότι ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Καμίνη «θετική συνεισφορά» στη διαδικασία που βοηθά στον μη κατακερματισμό του προοδευτικού χώρου. Συνομιλητές του διευκρινίζουν πάντως ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου, ούτε είχε συμμετοχή σε οποιαδήποτε ζύμωση τον τελευταίο διάστημα υπέρ κάποιας υποψηφιότητας.
Στη Χαριλάου Τρικούπη πάντως, εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η υποψηφιότητα Καμίνη μπορεί να λειτουργήσει μόνο προσθετικά στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου και ότι το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις δημοκρατικές διαδικασίες. «Ίσα ίσα, όλη αυτή η διαδικασία που έχουμε μπροστά μας, θα αιμοδοτήσει την προσπάθεια που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε (ραδιόφωνο 247) ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, προσθέτοντας ότι η κοινωνική βάση της παράταξης είναι που θα αποφασίσει ποια υποψηφιότητα και ποια πλατφόρμα εκφράζει καλύτερα το χώρο.
Η πλευρά της ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι πριν την υποβολή υποψηφιοτήτων θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο χαρακτήρας του νέου φορέα, ενιαίος ή πολυκομματικός. Μάλιστα η πρόταση που έχει ρίξει στο τραπέζι είναι αυτή της διπλής κάλπης, όπου στη δεύτερη οι ψηφοφόροι θα κληθούν να αποφασίσουν το εάν οι υφιστάμενοι κομματικοί σχηματισμοί θα πρέπει να διατηρήσουν την υπόστασή τους, ή να διαλυθούν και να ενταχθούν στο νέο φορέα.
Epirusblog Gr
5 of 5
Αντιδράσεις, διαρροές και η άποψη Σημίτη για την Κεντροαριστερά
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6052222403385643542
Σχόλια
item