Γιάννενα: Καταστράφηκε ολοσχερώς σπίτι στη Φούρκα, λόγω πυρκαγιάς Γιάννενα: Καταστράφηκε ολοσχερώς σπίτι στη Φούρκα, λόγω πυρκαγιάς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Καταστράφηκε ολοσχερώς σπίτι στη Φούρκα, λόγω πυρκαγιάς

Γιάννενα: Καταστράφηκε ολοσχερώς σπίτι στη Φούρκα, λόγω πυρκαγιάς
Κάτοικοι και Τοπική Κοινότητα ζητούν να τοποθετηθούν και άλλοι πυροσβεστικοί κρουνοί
Μια μεγάλη μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε ένα παλιό σπίτι στη Φούρκα Κόνιτσας, έδωσαν οι κάτοικοι, μέχρι να φθάσουν οι πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, μία ώρα μετά την εκδήλωσή της.
Το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, ωστόσο απετράπη η επέκταση της πυρκαγιάς στα διπλανά σπίτια ή στη βλάστηση, που θα ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί επαρκώς με τα λιγοστά μέσα που διέθεταν οι κάτοικοι. 
Έτσι, οι κάτοικοι και η Τοπική Κοινότητα ζητούν με αίτημά τους προς το Δήμο Κόνιτσας και προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία να τοποθετηθούν περιμετρικά του χωριού και άλλοι πυροσβεστικοί κρουνοί, πλην του ενός που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της τροφοδοσίας και χρήσης νερού με μεγάλη πίεση, ώστε να αξιοποιηθεί ο κενός χρόνος, μέχρι να φτάσουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής από την Κόνιτσα και να επιχειρήσουν στο σημείο. 
Το θέμα αυτό φυσικά, δεν απασχολεί μόνο το συγκεκριμένο χωριό, αλλά σχεδόν όλα τα χωριά της περιφέρειας, ειδικά τους ορεινούς πυκνοδομημένους οικισμούς, με τα σπίτια να είναι μεν λιγοστά, αλλά το ένα κολλητά στο άλλο.
Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, που έχει αναλάβει την προανάκριση ενώ οι κάτοικοι της Φούρκας εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κόνιτσας για την επέμβασή της, που έβαλε τέλος στην αγωνία τους.
proinanea.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Καταστράφηκε ολοσχερώς σπίτι στη Φούρκα, λόγω πυρκαγιάς
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4639371837672494336
Σχόλια
item