Γιάννενα: Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υδροδότησης Γιάννενα: Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υδροδότησης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υδροδότησης

Γιάννενα: Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υδροδότησης
Συγκρατημένα αισιόδοξος, ότι από σήμερα κιόλας θα αντιμετωπιστούν ριζικά, εάν δεν επιλυθούν οριστικά, τα προβλήματα στην υδροδότηση συνοικιών της πόλης, κυρίως στα ψηλότερα σημεία, εμφανίστηκε χθες το αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ.
Το τελευταίο πενθήμερο ήταν… εφιαλτικό για χιλιάδες καταναλωτές – πολίτες των Ιωαννίνων που μένουν σε περιοχές όπως η Δροσιά, η Νέα Ζωή, τα Καρδαμίτσια, αφού από τις απογευματινές ώρες και μέχρι το πρωί δεν έφτανε νερό στις βρύσες των σπιτιών τους. 
Η ΔΕΥΑΙ με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για προβλήματα που σχετίζονται με την υπερκατανάλωση των τελευταίων ημερών και όχι με την επάρκεια του νερού. 
Άλλωστε, όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Μ. Χρυσοστόμου οι ποσότητες που διατίθενται από τις γεωτρήσεις για τις δεξαμενές και τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΙ είναι ίδιες με αυτές του περσινού καλοκαιριού. 
Λόγω όμως της υπερκατανάλωσης που παρατηρείται ειδικά τις Κυριακές από το απόγευμα και έπειτα, οι δεξαμενές δεν προλάβαιναν να γεμίσουν, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τα φαινόμενα των διακοπών στην υδροδότηση. 
Η μεγαλύτερη παρέμβαση των τελευταίων ημερών και αυτή που αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα αναφέρεται σε μία παλιά γεώτρηση στην τοπική κοινότητα της Αγίας Μαρίνας, στην οποία είχε γίνει ένα καινούργιο έργο, που δεν είχε όμως ολοκληρωθεί και δεν είχε λειτουργήσει. 
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και το μόνο που απέμενε χθες, για να ενισχυθεί επιπλέον το δίκτυο της πόλης με χιλιάδες κυβικά νερού καθημερινά ήταν να ανάψει το «πράσινο φως» από την αρμόδια υπηρεσία για την καταλληλότητα του νερού. 
Ο κ. Χρυσοστόμου σημείωσε ακόμη πως η ΔΕΥΑΙ έχει αποστείλει έγγραφο σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που διαθέτουν συστήματα ποτίσματος, ώστε να ποτίζουν αυστηρά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. 
Επίσης, ειδικά για χθες Παρασκευή και σήμερα Σάββατο ζητήθηκε από την Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας και τα αθλητικά σωματεία, να διακόψουν το πότισμα των γηπέδων ποδοσφαίρου, ώστε να εξισορροπηθεί το σύστημα στις δεξαμενές και εφόσον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, να ποτίζουν τους χλοοτάπητες από την Κυριακή το βράδυ.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 
epirusonline.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υδροδότησης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 9009513454517662144
Σχόλια
item