Σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ για θρησκεία και αριστεία Σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ για θρησκεία και αριστεία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ για θρησκεία και αριστεία

Σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ για θρησκεία και αριστεία

«Φωτιές» από τη συνέντευξη Βούτση, που είπε πως «η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"» - ΝΔ: Παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβητεί ακόμα και την θρησκεία των Ελλήνων - Τζανακόπουλος: Παρωχημένος εθνικισμός από την αξιωματική αντιπολίτευση - Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ είμαστε απόλυτα αντίθετοι από τις δηλώσεις Βούτση.

Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο για τις δηλώσεις και θέσεις του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, περί της αριστείας και της σημαίας στα σχολεία, όσο και -κυρίως- μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, για τις παρελάσεις και την θρησκεία.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για το θέμα των παρελάσεων, ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είπε πώς «δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Πρέπει να γίνει διάλογος για τις παρελάσεις που παίρνουν και στρατιωτικό χαρακτήρα».

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, είπε ότι «είναι ανόητο να μας κατηγορούν ότι θέλουμε έτσι τον εξισωτισμό προς τα κάτω».

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια". Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι "ταλιμπάν" της Ορθοδοξίας» υπογράμμισε επίσης.

«Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Για το θέμα υπήρξε ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής για παραλήρημα ιδεοληψίας. Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση.

Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας.

Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα»

Στην αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με δική του ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας».

«Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Epirusblog Gr
5 of 5
Σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ για θρησκεία και αριστεία
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3601546207984034259
Σχόλια
item