Η Γεννηματά ανοίγει το παιχνίδι στην Κεντροαριστερά Η Γεννηματά ανοίγει το παιχνίδι στην Κεντροαριστερά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η Γεννηματά ανοίγει το παιχνίδι στην Κεντροαριστερά

Η Γεννηματά ανοίγει το παιχνίδι στην Κεντροαριστερά
Οι εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς δεν σταματούν ούτε το καλοκαίρι. 

Η απόφαση για εκλογή νέας ηγεσίας το φθινόπωρο και ακολούθως το ιδρυτικό συνέδριο που θα σημάνει την οριστική επανένωση του χώρου έχει ταράξει τα νερά στον ευρύτερο χώρο που μαστιζόταν από κατακερματισμό. 

Η υποψηφιότητα για την ηγεσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη που διέρρευσε την Παρασκευή και «κλείδωσε» σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπως έγραψε το theTOC, και δίνει νέα δυναμική στο εγχείρημα.

Η επικοινωνία των δύο έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Καμίνης μετέφερε την «δεδομένη» απόφασή του να είναι υποψήφιος. 

Η υποψηφιότητα Καμίνη αναμένεται να συσπειρώσει το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό ακροατήριο και να κεντρίσει το ενδιαφέρον πολιτών με αναφορές στο ΠΑΣΟΚ που απείχαν από τα τεκταινόμενα στο χώρο. 

Μετά και την προσχώρηση του Γιάννη Ραγκούση στη ΔΗΣΥ, πλέον το «μπαλάκι» πέφτει στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και την Ώρα Αποφάσεων των Άννας Διαμαντοπούλου και Γιώργου Φλωρίδη, προκειμένου να ανταποκριθούν ή να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στις διεργασίες του φθινοπώρου. 

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε δήλωσή της στα ΝΕΑ, υπογραμμίζει: «Ο κύβος ερρίφθη. Ο δρόμος για τη συγκρότηση της νέας μεγάλης παράταξης είναι ανοιχτός. 

Όλοι όσοι ανήκουν σε αυτό τον χώρο οφείλουν να ανταποκριθούν. Αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνικής μας βάσης, οι εξελίξεις τρέχουν, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις». 

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά στην εφημερίδα τα «Νέα» έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα χρειάζεται την ενωμένη και δυνατή Κεντροαριστερά. Το πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα πλειοψηφίας για τη νέα αλλαγή. Που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο από την κρίση και να οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. 

Χαίρομαι γιατί οι συνεχείς πρωτοβουλίες που πήρα γι' αυτόν τον στόχο, από τον Ιανουάριο του 2016, αποκτούν κοινωνική δυναμική, βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση, παίρνουν σάρκα και οστά.

Με την ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον νέο, ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Με τη δημιουργία της ανεξάρτητης επιτροπής με τον κ. Αλιβιζάτο για την πλήρη διαφάνεια στις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής του επικεφαλής. 

Με το μεγάλο ενδιαφέρον για τις υποψηφιότητες όπως η διαφαινόμενη και καλοδεχούμενη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη που ενισχύουν τη δυναμική του εγχειρήματος. 

Ο κύβος ερρίφθη. Ο δρόμος για τη συγκρότηση της νέας μεγάλης παράταξης είναι ανοιχτός. Όλοι όσοι ανήκουν σε αυτό τον χώρο οφείλουν να ανταποκριθούν. Αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνικής μας βάσης, οι εξελίξεις τρέχουν, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. 

Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη δημοκρατική παράταξη στην πρώτη γραμμή. Εμπνέοντας και συσπειρώνοντας τον προοδευτικό κόσμο απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό. Με τις διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις σε επιμέρους θέματα να αποτελούν πλούτο και όχι πρόβλημα. 

Στη λογική όμως του μεγάλου, του ενιαίου, του δυνατού και όχι του κατακερματισμού μέσα από μικρά κόμματα και συλλογικότητες που εξυπηρετούν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες. 

Αυτό θέλει ο κόσμος της παράταξής μας. Που, είτε έμεινε κοντά μας είτε έφυγε είτε κράτησε αποστάσεις, σήμερα μας παρακολουθεί και ελπίζει. Βλέπει ότι αλλάζουμε, βλέπει ότι προτείνουμε λύσεις, προοδευτικές και ρεαλιστικές. Είμαστε αποφασισμένοι και θα πετύχουμε».
Epirusblog Gr
5 of 5
Η Γεννηματά ανοίγει το παιχνίδι στην Κεντροαριστερά
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7459614934487764300
Σχόλια
item