Να γιατί κλείνουμε τα μάτια όταν φιλιόμαστε

Να γιατί κλείνουμε τα μάτια όταν φιλιόμαστε
Στις ταινίες και στη πραγματική ζωή παρατηρείται το ίδιο – τα μάτια κλείνουν… όταν φιλάμε το ταίρι, τον συμπρωταγωνιστή… Αν έχετε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό, τότεαναζητήστε το λόγο στον εγκέφαλό σας και στην αδυναμία του να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα την όραση και τις άλλες αισθήσεις.
Όλα αυτά τα λέει έρευνα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου την οποία εκπόνησαν οι γνωστικοί ψυχολόγοι Polly Dalton και Sandra Murphy οι οποίες βρήκαν ότι «η ευαισθητοποίηση της αφής εξαρτάται από το επίπεδο αντίληψης σε μια παράλληλη οπτική εργασία».
Σύμφωνα με την έρευνα, (δημοσιεύτηκε στη Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance), το φιλί γίνεται πιο απολαυστικό με τα μάτια κλειστά καθώς ο εγκέφαλος, χωρίς την όραση μπορεί να επικεντρωθεί καλύτερα στην αίσθηση της αφής.
«Όταν εστιάζουμε την προσοχή μας σε ένα οπτικό ερέθισμα, μειώνεται η επίγνωση των άλλων αισθήσεων. 
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λαμβάνουν υπ’ όψιν οι σχεδιαστές αυτοκινήτων, αεροπλάνων και άλλων μηχανημάτων στα οποία η ασφάλεια έχει ζωτική σημασία», δήλωσε η Polly Dalton και συμπλήρωσε «Τα ευρήματά μας εξηγούν γιατί κλείνουμε τα μάτια όταν θέλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στις άλλες αισθήσεις μας. 
Είναι ο τρόπος που έχουμε για να κατευθύνουμε τις νοητικές δυνάμεις μας προς αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει τη δεδομένη στιγμή».
epirusblog.gr
5 of 5
Να γιατί κλείνουμε τα μάτια όταν φιλιόμαστε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4681909571074509059
item