Γιάννενα: Αναβαθμίζονται οι αθλητικοί χώροι των σχολείων Γιάννενα: Αναβαθμίζονται οι αθλητικοί χώροι των σχολείων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αναβαθμίζονται οι αθλητικοί χώροι των σχολείων

Γιάννενα: Αναβαθμίζονται οι αθλητικοί χώροι των σχολείων

Προτεραιότητα στη δημιουργία ασφαλών και λειτουργικών χώρων άθλησης στις σχολικές μονάδες της πόλης δίνει η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ιωαννιτών, με μια σειρά από παρεμβάσεις που προγραμματίζει το επόμενο διάστημα.

Σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε χθες η πρόεδρος της Επιτροπής Παρασκευή Τσίλη με τους νέους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων αρχικά και με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων της πόλης στη συνέχεια, παρουσία και του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μιχάλη Ράπτη, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μικρών αθλητικών γηπέδων (μπάσκετ- βόλεϊ – χάντμπολ), που θα αναβαθμίσουν αισθητικά τις σχολικές μονάδες, κυρίως όμως θα δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές και τα νέα παιδιά να αθλούνται σε ένα καλαίσθητο και ασφαλές περιβάλλον. 

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν πιλοτικά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ζωσιμαίας, καθώς και στο 7ο Λύκειο, με σκοπό να διευρυνθούν και στα υπόλοιπα.

Μία ακόμη πρωτοβουλία έχει να κάνει με την τοποθέτηση απινιδωτών στα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων και την παράλληλη εκπαίδευση των καθηγητών στη χρήση τους, σε συνεργασία με το Τμήμα Σαμαρειτών του παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. «Είναι ευχή όλων μας να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ. 
Η τοποθέτηση των απινιδωτών και η εκπαίδευση των ενδιαφερομένων, όμως, γίνεται για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάποιον πιθανό συμβάν», υπογράμμισε η κ. Τσίλη.
Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία της Σχολικής Επιτροπής ότι, στο πλαίσιο των οικονομικών της δυνατοτήτων και στα στενά όρια που δημιουργεί η γραφειοκρατία, θα καταφέρει να κάνει ορισμένες σημαντικές παρεμβάσεις σε σχολικά γυμναστήρια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα θέρμανσης, τοποθέτησης προστατευτικών στρωμάτων σε τοίχους κ.ά., με στόχο ακόμη μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε συνεργασία με τις υπάρχουσες υπηρεσίες του δήμου, εκφράζοντας τη βούληση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου προσωπικά για αναβαθμισμένα σχολικά γυμναστήρια. 
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
Η συνάντηση με τους διευθυντές είχε, κυρίως, ως στόχο την ενημέρωση και τον σχεδιασμό της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Η κ. Τσίλη συνεχάρη τους νέους διευθυντές για την τοποθέτησή τους και ευχήθηκε να έχουν δύναμη και όρεξη για δουλειά.
Όπως τους τόνισε, οι θέσεις ευθύνης έχουν εξ ορισμού αυξημένες υποχρεώσεις, πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν νέους ανθρώπους και τη διαμόρφωση χαρακτήρων και προσωπικοτήτων μέσα από την παιδεία, την κουλτούρα, τη γνώση και την απόκτηση εφοδίων για το μέλλον τους. 
«Είμαι βέβαιη ότι θα τα καταφέρετε, διαθέτοντας βασικά προαπαιτούμενα όρεξη, αγάπη, θέληση και προσφορά ακόμα κι από τον προσωπικό τους χρόνο. 
Η Σχολική Επιτροπή, θεσμικά, θα είναι δίπλα σας, καθώς μέσα από τη συνεργασία, τις συνέργειες και την αξιοποίηση όλων των δυνάμεων της εκπαιδευτικής κοινότητας, μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η ποιοτική αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος, για μια παιδεία που την αξίζουν και τη δικαιούνται οι μαθητές μας όχι μόνο στο, δικό μας δήμο, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα», σημείωσε η κ. Τσίλη. 
ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Η συνάντηση με τα αθλητικά σωματεία ήταν εντοπισμένη στο να οριστικοποιηθούν τα προγράμματα παραχώρησης των σχολικών γυμναστηρίων.
Η κ. Τσίλη τόνισε ότι θα πρέπει οι εκπρόσωποι των σωματείων να κατανοήσουν πως δεν έχουν μόνο δικαιώματα στη χρήση των γυμναστηρίων, αλλά και συγκεκριμένες υποχρεώσεις. 
«Η πολιτική της δημοτικής αρχής είναι σχολεία ανοιχτά στην κοινωνία και σε φορείς που παράγουν έργο, κι αυτό κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να το υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο.
Θεωρούμε όμως ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων θα επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο σεβασμός του χώρου, η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων, είναι τα κύρια προαπαιτούμενα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι η Σχολική Επιτροπή θα είναι απαιτητική σε κάθε τι που ανατρέπει την ομαλή λειτουργία αυτής της συνεργασίας σε βάρος των σχολικών υποδομών, των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Αναβαθμίζονται οι αθλητικοί χώροι των σχολείων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8993233373936996017
Σχόλια
item