Πότε πρέπει να πίνετε κρύο και πότε ζεστό νερό

Πότε πρέπει να πίνετε κρύο και πότε ζεστό νερό
Το νερό είναι πηγή ζωής και απαραίτητο στοιχείο για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Το σώμα μας αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου κατά 60%) και μάλιστα σε κάποια όργανα, όπως ο εγκέφαλος, η περιεκτικότητά του φτάνει το 85%. Γι’ αυτό και η αφυδάτωση έχει ως αποτέλεσμα τη διαταραχή φυσιολογικών λειτουργιών και τη μείωση της απόδοσης του οργανισμού.
Εκτός όμως από το να πίνουμε όμως νερό, σημασία έχει και η θερμοκρασία του.
Το κρύο νερό είναι μερικούς βαθμούς ψυχρότερο από τη θερμοκρασία δωματίου, ενώ το ζεστό είναι 4-5 βαθμούς θερμότερο από τη θερμοκρασία δωματίου.
Πότε πρέπει να πίνετε κρύο νερό
Όταν γυμνάζεστε
Κατά τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας , η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται και η εφίδρωση είναι ένας μηχανισμός με τον οποίο το σώμα προσπαθεί να κρυώσει. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χάσετε υγρά και είναι σημαντικό να τα αναπληρώσετε. Όταν πίνετε κρύο νερό κατά τη διάρκεια της άσκησης, το νερό δροσίζει και ενυδατώνει το σώμα ταυτόχρονα.
Όταν έχετε πυρετό
Όταν έχετε πυρετό είναι σημαντικό να πάρετε αρκετά υγρά για να βοηθήσετε το σώμα σας να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις και τα βακτηρίδια. Προσθέστε λίγο λεμόνι και θαλασσινό αλάτι στο νερό σας για να αποκαταστήσετε τους ηλεκτρολύτες που χάνονται. Το κρύο νερό θα δροσίσει το σώμα σας από τον πυρετό και θα το θεραπεύσει.
Στη δίαιτα
Το κρύο νερό επιταχύνει τον μεταβολισμό και σας βοηθά να χάσετε επιπλέον 70 θερμίδες ανά ημέρα. Είναι χρήσιμο επίσης να γνωρίζετε ότι 8 ποτήρια νερό την ημέρα έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα στη δίαιτα με 15 λεπτά περπατήματος.
Πότε πρέπει να πίνετε ζεστό νερό
Όταν έχετε πεπτικά προβλήματα
Το ζεστό νερό το πρωί μπορεί να βελτιώσει την πέψη κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Αν πίνετε κρύο νερό μετά από ένα γεύμα, το σώμα θα δυσκολευτεί να αφομοιώσει την τροφή, οπότε θα πρέπει το νερό να είναι χλιαρό προς ζεστό.
Όταν θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση
Όταν θέλετε να απελευθερώσετε το σώμα σας από τις τοξίνες, συνιστάται να ξεκινήσετε τη μέρα σας με χλιαρό νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού.
Όταν πονάτε
Αν αντιμετωπίζετε συχνά πονοκεφάλους ή κάποιες άλλες ήπιες φλεγμονές, είναι καλύτερα να πίνετε ζεστό νερό . Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος . Επίσης, το ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες που παλεύουν με σοβαρές κράμπες.
epirusblog.gr
5 of 5
Πότε πρέπει να πίνετε κρύο και πότε ζεστό νερό
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3578134303185543623
item