Λεβέντης: Πώς μπορούν να κυβερνούν σήμερα αυτοί που εξέταζαν την έξοδο από το ευρώ;

Λεβέντης: Πώς μπορούν να κυβερνούν σήμερα αυτοί που εξέταζαν την έξοδο από το ευρώ;
Την άποψη ότι «αφού δεν έρχονται επενδύσεις, η κυβέρνηση είναι έρμαιο μιας πολύ ζοφερής πραγματικότητας» εκφράζει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
Ο κ. Λεβέντης αναφέρει ότι «αν ο κ. Τσίπρας εξαναγκαστεί να μειώσει συντάξεις από 1-1-2018 είναι πολύ πιθανό να προτιμήσει εκλογικό αιφνιδιασμό».
Ο κ. Λεβέντης υποστηρίζει ακόμη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Ένωση Κεντρώων «δεν επιδιώκει συνεργασία ούτε με τον κ. Τσίπρα ούτε με τον κ. Μητσοτάκη».
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει σύντομα να ξαναβγεί στις αγορές πετυχαίνοντας ακόμη μικρότερο επιτόκιο, ο κ. Λεβέντης εκτιμά ότι «αν η κυβέρνηση υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, αν συγκρατήσει τις κρατικές δαπάνες, σίγουρα υπάρχει αισιοδοξία» ωστόσο, όπως λέει, «οι κινήσεις της μαρτυρούν το αντίθετο».
Για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, ο Βασίλης Λεβέντης υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η συνέχιση του σήριαλ βλάπτει τη χώρα» και σημειώνει ότι «τα μνημόνια ήταν η κατάληξη της δειλίας του πολιτικού μας συστήματος».
Τέλος, αναφερόμενος στην προ ημερών του καταγγελία ότι μερικά ιδιωτικά κανάλια δεν προβάλλουν τις ανακοινώσεις του κόμματός του που δημοσιοποιούνται μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απαντά
«Οι θέσεις μας ενοχλούν. Ο αποκλεισμός κοινοβουλευτικού κόμματος και δη μετριοπαθούς είναι ανήθικος».
«Μια κυβέρνηση που δε φοβάται τίποτε, που έχει καθαρό το 'μητρώο' της, γιατί να μη δέχεται εξεταστικές;»
Στην ερώτηση «κ. Πρόεδρε, προ ημερών, ζητήσατε να συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής, πριν τη διακοπή των θερινών εργασιών της, όσα γράφει και λέει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης. Γιατί κάνατε αυτή την πρόταση; Υπάρχει λόγος να εξεταστεί το συγκεκριμένο θέμα «εδώ και τώρα»; ο Βασίλης Λεβέντης απαντά.
«Την πρόταση αυτή την έκανα γιατί τέτοιο σημαντικό θέμα δεν μπορεί να διαιωνίζεται. Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αναφορές του κ. Βαρουφάκη για παράλληλες πληρωμές και για εισβολή στο Νομισματοκοπείο -αναφορές που η κυβέρνηση δεν διέψευσε-, το ζήτημα έλαβε σοβαρές διαστάσεις, κατεφάνη δηλαδή ότι η κυβέρνηση της εποχής εκείνης πειραματιζόταν και εξέταζε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ.
Και αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, πώς μπορούν οι ίδιοι άνθρωποι να κυβερνούν σήμερα, να διαπραγματεύονται και να υλοποιούν μεταρρυθμίσεις φιλοευρωπαϊκές.
Έμεινε άλλωστε για τον Σεπτέμβριο και το θέμα Καμμένου με το Noor-1, οπότε αν προστεθεί σε αυτό και η υπόθεση Βαρουφάκη θα έχουμε φορτισμένη περίοδο και θα κινδυνεύει η χώρα να βυθιστεί στην αστάθεια.
Η ΝΔ θέτοντας τα ζητήματα αυτά και ζητώντας εξεταστικές μπορεί να θέλει να ρίξει την κυβέρνηση. Η Ένωση Κεντρώων δεν στοιχίζεται με την ΝΔ σε αυτά της τα σχέδια, όμως το να λάμψει η αλήθεια είναι για μας προτεραιότητα.
Μια κυβέρνηση που δε φοβάται τίποτε, που έχει καθαρό το «μητρώο» της, γιατί να μη δέχεται εξεταστικές ή κατ' ελάχιστον σοβαρές συζητήσεις στη Βουλή. Τι έχει να φοβηθεί;».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

epirusblog.gr
5 of 5
Λεβέντης: Πώς μπορούν να κυβερνούν σήμερα αυτοί που εξέταζαν την έξοδο από το ευρώ;
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3240467418430543003
item