ΝΔ: Τα δήθεν πλεονάσματα του ΕΦΚΑ χάθηκαν στο δρόμο ΝΔ: Τα δήθεν πλεονάσματα του ΕΦΚΑ χάθηκαν στο δρόμο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΝΔ: Τα δήθεν πλεονάσματα του ΕΦΚΑ χάθηκαν στο δρόμο

ΝΔ: Τα δήθεν πλεονάσματα του ΕΦΚΑ χάθηκαν στο δρόμο

«Τα δήθεν πλεονάσματα του ΕΦΚΑ χάθηκαν στο δρόμο από το Υπουργείο Εργασίας προς το Υπουργείο Οικονομικών» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.
«Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού για το επτάμηνο του 2017, διαψεύδει τους μύθους, που έχτιζε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για δήθεν πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, ο ΕΦΚΑ θα έπρεπε σε συνθήκες αναλογικής ισορροπίας να απορροφήσει μέχρι και τον Ιούλιο του 2017, ποσό 5,19 δισεκ. ευρώ. Τελικά όμως, απορρόφησε 5,6 δισεκ. ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Δηλαδή 410 εκατ. ευρώ περισσότερα!

«Και να σκεφτεί κανείς, ότι έχουν “παγώσει” την απονομή συντάξεων σε πάνω από 300.000 δικαιούχους συνολικού ύψους 3 δισεκ. ευρώ. Η εικόνα αυτή επιδεινώνεται, αν πάρουμε υπόψη μας ότι έχουν μειώσει τις νέες συντάξεις με το “νόμο Κατρούγκαλου” κατά 40%» προσθέτει ο πρώην υπουργός Εργασίας. 

Epirusblog Gr
5 of 5
ΝΔ: Τα δήθεν πλεονάσματα του ΕΦΚΑ χάθηκαν στο δρόμο
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3106581844920278369
Σχόλια
item