Χρυσόγονος: Στάλιν όπως Τουρκία– Να εστιάσει στα σημαντικά η κυβέρνηση

Χρυσόγονος: Στάλιν όπως Τουρκία– Να εστιάσει στα σημαντικά η κυβέρνηση

Την άποψη ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να βρει αναλογία στην ιμπεριαλιστική συμπεριφορά του Στάλιν με τη σημερινή συμπεριφορά της Άγκυρας εξέφρασε ο Κώστας Χρυσόγονος στον απόηχο της απόφασης της κυβέρνησης να μην συμμετάσχει σε συνέδριο της Εσθονικής προεδρίας για τα εγκλήματα του κομμουνισμού

«Η Εσθονία πράγματι είχε υποστεί εισβολή του Ερυθρού Στρατού το 1940, όχι στο όνομα μιας κομμουνιστικής ιδεολογίας, αλλά προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων μια γεωπολιτικής δύναμης με ιμπεριαλιστικά κίνητρα στη λογική του ζωτικού χώρου» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Όπως επισήμανε στο σημείο αυτό, ανάλογη λογική επιβιώνει και σήμερα στο πλαίσιο του τουρκικού επεκτατισμού. «Η Ρωσία καλώς ή κακώς έχει διαφορές με την Εσθονία, όπως αναφέρει ρωσικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της και τις αναχαιτίσεις κάνουν γερμανικά αεροσκάφη. «Στην Ελλάδα εμείς πληρώνουμε καύσιμα για το Αιγαίο. Πρέπει να υπάρξει κοινή εγγύηση των συνόρων από την ΕΕ» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισε τη σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τον κομμουνισμό «μεγάλη τρικυμία μέσα σε φλιτζάνι με νερό». 

«Η ουσία είναι ότι ο κομμουνισμός ότι δεν μπορεί να εξισώνεται με τον σταλινισμό, μια από τις ιστορικά υπαρκτές εκδοχές του κομμουνισμού, υπάρχουν κι άλλες» είπε. 

Για την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να μην παραστεί στο συνέδριο ο Κώστας Χρυσόγονος δήλωσε ότι «έχει την απόψή του, ο κάθε άνθρωπος έχει την απόψή του» διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει όλα τα στοιχεία για να αναφέρει τι θα έκανε στη θέση του κ. Κοντονή.

Όπως επισήμανε ο ευρωβουλευτής, η χώρα έχει τεράστια προβλήματα, και αυτά θα έπρεπε να συζητήσουν οι πολιτικές δυνάμεις. «Να σοβαρευτούμε λίγο να δείξουμε ότι ωριμάσαμε, να δούμε πως θα ανορθώσουμε την οικονομία μας, έχουμε φυγή των νέων στο εξωτερικό, υπογεννητικότητα» υπογράμμισε.

Ο κ. Χρυσόγονος υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΔΕΘ είχε δεσμευτεί ότι θα βρει έσοδα άνω των 1 δισεκ. ευρώ ετησίως από τη φοροδιαφυγή.

«Πρέπει να υπάρξει ταχεία πρόοδος στο θέμα αυτό... Έχει απορροφηθεί ενδεχομένως η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και θα έπρεπε να ασχοληθεί και με αυτά τα καίρια θέματα για να εξορθολογιστεί η λειτουργία των δημόσιων οικονομικών.

Ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε ότι η ετυμηγορία του λαού τον Ιανουάριου του 2015 ήταν διαπραγματευτικό όπλο, αλλά υπήρξε μαξιμαλιστική προσέγγιση που στοίχισε στη χώρα. «Όχι τόσο όσο λέει η αντιπολίτευση, γύρω στα 15 με 20 δισεκ. ευρώ όσον αφορά τις τράπεζες» διευκρίνισε. 
epirusblog.gr
5 of 5
Χρυσόγονος: Στάλιν όπως Τουρκία– Να εστιάσει στα σημαντικά η κυβέρνηση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 88096479775011122
item