Ξεκίνησε η κακοκαιρία -Προβλήματα σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία [εικόνες&βίντεο]

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Μακεδονία-Θεσσαλία -Φωτογραφία: Intimenews
Με έντονα καιρικά φαινόμενα, τοπικές καταιγίδες, χαλάζι, «βουτιά» στον ιδράργυρο και ισχυρούς ανέμους, αποχαιρετά το καλοκαίρι πολλές περιοχές της χώρας.
Και στην Αθήνα η θερμοκρασία έπεσε αισθητά ενώ αργά το βράδυ έπεσαν οι πρώτες σταγόνες βροχής.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα σημειωθούν την Τετάρτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση στα ανατολικά και βόρεια.
Προβλήματα σε Γρεβενά και Καστοριά
Η κακοκαιρία ξεκίνησε να πλήττει από το απόγευμα της Τρίτης περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Πολλά προβλήματα προκλήθηκαν σε Γρεβενά και Καστοριά, όπου πλημμύρισαν υπόγεια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκαν και πτώσεις δένδρων.
Στα Γρεβενά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δέκα κλήσεις για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και χρειάστηκε να επέμβει για την πτώση δένδρου στα περίχωρα της πόλης, ενώ συνεργεία της απομάκρυναν λαμαρίνες που είχαν αποκολληθεί λόγω των ισχυρών ανέμων.
Την ίδια στιγμή στην Καστοριά έγινε μια κλήση για πλημμυρισμένη κατοικία, ενώ, όπως αναφέρουν κάτοικοι, σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσε ζημίες κυρίως σε αμπελώνες της περιοχής.


Πηγή βίντεο: fouit.gr & svouranews.gr
Διακοπή ρεύματος στην ανατολική Θεσσαλονίκη
Χωρίς ρεύμα έμεινε από τις 21:00 το βράδυ τμήμα της Περαίας καθώς και του Ν. Ρυσίου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η διακοπή της ηλεκτροδότησης προκλήθηκε μόλις έπεσαν οι πρώτοι κεραυνοί στην ευρύτερη περιοχή.
Συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.
Χωρίς ρεύμα συνοικίες και χωριά της Λάρισας
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει η ισχυρή βροχόπτωση στη Λάρισα, καθώς κάποιες συνοικίες της πόλης έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.
Σε κάποιες συνοικίες της πόλης, όπως η Νέα Σμύρνη, το ΑΤΑ και ο Αγιος Κωνσταντίνος έχει σημειωθεί διακοπή ρεύματος, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 10 κλήσεις για απεγκλωβισμό συμπολιτών μας σε ασανσέρ, όπως αναφέρει το «onlarissa.gr».
Από την βροχόπτωση δύο δέντρα κόπηκαν στο κέντρο της πόλης.
Παράλληλα χωρίς ρεύμα βρίσκονται και κάποια χωριά του δήμου Ελασσόνας, και στα χωριά Κρανιά, Λικούδη, Γεράνεια, Δρυμός, Δολίζη και Λιβάδι, ενώ υπάρχουν και κομμένοι αγωγοί στη Βερδικούσια από πτώση δένδρου, σύμφωνα με το «larissanet.gr».

epirusblog.gr
5 of 5
Ξεκίνησε η κακοκαιρία -Προβλήματα σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία [εικόνες&βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4820903929108154579
item