Γιάννενα: Διώχνουν τους ιδιώτες για να προσλάβουν «ημετέρους»; Σε καθαριότητα – σίτιση στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γιάννενα: Διώχνουν τους ιδιώτες για να προσλάβουν «ημετέρους»; Σε καθαριότητα – σίτιση στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Διώχνουν τους ιδιώτες για να προσλάβουν «ημετέρους»; Σε καθαριότητα – σίτιση στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Γιάννενα: Διώχνουν τους ιδιώτες για να προσλάβουν «ημετέρους»; Σε καθαριότητα – σίτιση στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων

199 νέους υπαλλήλους – «ομήρους» θέλει η νεοδιορισθείσα Διοίκηση για πενθήμερη 6ωρη εργασία, έως το τέλος του 2018…

«Αναφυλαξία» παθαίνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε κάθε τι που έχει να κάνει με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει στη χώρα μας μέσα σ’ ένα εχθρικό κλίμα, που δεν έχει προηγούμενο!  

Δέσμια των ιδεοληψιών της, εμφανίζει μια… προβληματική σχέση με τις επενδύσεις, τον υγιή ανταγωνισμό, τις ιδιωτικοποιήσεις, γενικότερα την ελεύθερη οικονομία. Ωστόσο στην πράξη δεν δείχνει να ακολουθεί πάντα… κατά γράμμα τα αριστερά «πιστεύω» της, αφού ουκ ολίγες φορές, αφ’ ότου ανέλαβε την διακυβέρνηση, αναγκάστηκε να κάνει πίσω, ξεπουλώντας αντί πινακίου φακής, δημόσια περιουσία σε ιδιώτες. 
Βέβαια, στην ουσία η Κυβέρνηση παραμένει θιασώτης του κρατισμού, προκειμένου να μπορεί να κινεί τα νήματα στον δημόσιο τομέα, τον οποίο αρνείται να περιορίσει, για να δώσει χώρο στην ιδιωτική πρωτοβουλία. 
Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή της με τα διάφορα προγράμματα για εξεύρεση εργασίας ολιγόμηνης διάρκειας, την ώρα που εάν στήριζε έμπρακτα την ιδιωτική πρωτοβουλία, θα μπορούσαν ν’ ανοίξουν νέες θέσεις, οι οποίες θα προωθούσαν το παραγωγικό μοντέλο και όχι το δημοσιοϋπαλληλικό, η νοοτροπία του οποίου μόνο ζημιά προκαλεί στη χώρα μας. 
Στο χώρο της Υγείας
Στα χνάρια της Κυβέρνησης όμως κινούνται και διάφοροι φορείς, οι οποίοι ελέγχονται από την κεντρική εξουσία, μέσω των διορισμένων Διοικήσεών τους. 
Μια τέτοια περίπτωση παρατηρείται και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο αποφάσισε - όπως αναφέρεται σε χθεσινό δελτίο τύπου - ύστερα από σχετική μελέτη (!) και εισήγηση των υπηρεσιών του, να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόσληψης με διαδικασίες ΑΣΕΠ, 199 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, 6ωρης 5/νθήμερης απασχόλησης, διάρκειας μέχρι 31-12-2018. Οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν θα καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου στους τομείς της καθαριότητας και της σίτισης. 
Καίρια ερωτήματα...
Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την απόφασή της να μην αναθέσει τις υπηρεσίες αυτές σε ιδιώτες αναδόχους, που βέβαια προκύπτουν μέσα από ανοιχτούς δημόσιους διαγωνισμούς, αόριστα κάνει λόγο για «επιλογή πολλαπλά επωφελή, σε σχέση με την μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πρακτική»!
 Συνεχίζοντας και πάλι χωρίς να παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία, αναφέρει αόριστα ότι αυτή η απόφαση θα συμβάλλει:
- Στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες. (σ.σ.: Αυτό μένει να φανεί στην πράξη).
- Στην εξοικονόμηση αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως για το νοσοκομείο, χρήματα που θα διατεθούν για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας (σ.σ.: Γιατί όμως δεν αναφέρει συγκεκριμένα, πόσα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ θα εξοικονομηθούν, από πού και πότε, για να γνωρίζουν και οι πολίτες την… οικονομία που θα γίνει στο μεγαλύτερο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Ηπείρου;)
- Στη βελτίωση των οικονομικών απολαβών του υφιστάμενου προσωπικού, το οποίο μοριοδοτείται ευνοϊκά για την πρόσληψή του. (σ.σ.: Ποιες θα είναι οι οικονομικές απολαβές; Γιατί δεν αναφέρει αριθμούς; Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για 6ωρη απασχόληση!).
- Στη διασφάλιση ευνοϊκότερων εργασιακών συνθηκών για τους εργαζόμενους (σ.σ.: Δηλαδή, υπήρχαν καταγγελίες ότι με το προηγούμενο καθεστώς δεν ήταν νόμιμες και ανθρώπινες οι συνθήκες εργασίας;)
- Στην αύξηση της απασχόλησης, καθώς θα προσληφθούν 54 επιπλέον εργαζόμενοι (σ.σ. Πώς από την μια θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και από την άλλη θα υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων; Εκτός κι αν δοθούν μισθοί πείνας!).
Πάντως στην ανακοίνωση το Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Ι. καταλήγει, τονίζοντας ότι «στηριζόμενο στους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες του, θα εντείνει τις προσπάθειές του για ορθολογικότερο τρόπο αξιοποίησης των περιορισμένων πόρων και τον δραστικό περιορισμό παθογενειών που ταλαιπωρούν τους πολίτες στο χώρο της υγείας….».
Κατά πολλούς η τακτική αυτή, που ακολουθείται από φορείς, που ελέγχονται άμεσα από την κεντρική εξουσία, μας γυρίζει χρόνια πίσω, αφού γίνεται αντιληπτή -και από τον πιο αφελή- η προσπάθεια, μέσα από διάφορες «τρύπες» που ανοίγονται, να βολεύονται ημέτεροι, δημιουργώντας κομματικούς στρατούς, έτοιμους για την επόμενη εκλογική μάχη, όποτε κι αν αυτή προκύψει…. 
proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Διώχνουν τους ιδιώτες για να προσλάβουν «ημετέρους»; Σε καθαριότητα – σίτιση στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2261130564316538037
Σχόλια
item