Άρτα: «Λευκή Νύχτα» στην αγορά της Άρτας Άρτα: «Λευκή Νύχτα» στην αγορά της Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: «Λευκή Νύχτα» στην αγορά της Άρτας

Άρτα: «Λευκή Νύχτα» στην αγορά της Άρτας

Πρόταση Δήμου Αρταίων σε 3 επαγγελματικούς φορείς της πόλης - Επιστολή σε Επιμελητήριο Άρτας, Εμπορικό Σύλλογο, Σωμ. Ιδ. Καταστημάτων Εστίασης - Κάλεσμα για συμβολή στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Με επιστολή του προς 3 επαγγελματικούς φορείς της πόλης, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων, καταθέτει την πρόθεσή της να στηρίξει με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο τη διοργάνωση Λευκής Νύχτας στη πόλη μας. 

Πιο συγκεκριμένα, με στόχο την τόνωση της αγοράς της πόλης μας, ο Δήμος Αρταίων με επιστολή προς το Επιμελητήριο Άρτας, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης Άρτας επανέρχεται στην πρότασή του για την διενέργεια Λευκής Νύχτας στην αγορά της πόλης.

«Πάγια πεποίθησή μας είναι ότι μέσα από τις συνεργασίες και την από κοινού προσπάθεια μπορούμε να συμβάλλουμε στην τόνωση της τοπικής οικονομίας» αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. 
Μάλιστα, ο Δήμος Αρταίων είναι διατεθειμένος να συμβάλλει και με χρηματικό ποσό για την διοργάνωση της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, ώστε να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο την αγορά, τα καταστήματά μας και θα δώσει στους πολίτες μια στιγμή χαλάρωσης. 
«Λευκή» απάντηση!
Να σημειωθεί πως ο Δήμος είχε προτείνει και στο παρελθόν (το Δεκέμβριο του 2016) ανάλογη εκδήλωση, όμως δεν είχε υπάρξει ανταπόκριση, αφού ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, έδωσε «λευκή απάντηση» στην κίνηση της Δημοτικής Αρχής.
Πιο συγκεκριμένα στις 1 Δεκεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Αρταίων, είχε αποστείλει προς τον Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, επιστολή με ΘΕΜΑ «Διοργάνωση Λευκής Νύχτας στην Άρτα», στην οποία ανέφερε τα εξής:
«Κύριε Πρόεδρε, 
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η αγορά και στην Άρτα διανύει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας των ελεύθερων επαγγελματιών να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες υποχρεώσεις. 
Πάγια πεποίθησή μας είναι ότι μέσα από τις συνεργασίες και την από κοινού προσπάθεια μπορούμε να δώσουμε κάποιες λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας. 
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την ανάγκη για ψυχολογική ανάταση του κόσμου, σας προτείνουμε την διεξαγωγή μιας ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ στην πόλη μας, στις 16 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν και εγκαίνια στο «Παραμυθένιο Κάστρο Χριστουγέννων». 
Μπορούν, μάλιστα, να πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες ή θέατρο δρόμου, ώστε μαζί με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων να δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης των συμπολιτών προς την αγορά της πόλης». 
Σε εκείνη την επιστολή δεν είχε υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου.
Κάλεσμα για τρείς
Ο Δήμαρχος Αρταίων επανέρχεται αυτή τη φορά με επιστολή προς 3 επαγγελματικούς φορείς της πόλης και συγκεκριμένα προς Επιμελητήριο Άρτας, Εμπορικό Σύλλογο, Σωμ. Ιδ. Καταστημάτων Εστίασης, για το ίδιο θέμα. Με επιστολή στις 21-8-2017, προς τους Χρήστο Παπάζογλου, Πρόεδρο Επιμελητηρίου Άρτας, Δημήτρη Χουλιάρα, Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, Γεώργιο Γκανιάτσα, Πρόεδρο Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης Άρτας καταθέτει εκ νέου πρόταση για διοργάνωση ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ στην Άρτα. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμοι Πρόεδροι, 
Με στόχο την τόνωση της αγοράς της πόλης μας, θα θέλαμε να σας προτείνουμε με την παρούσα επιστολή (όπως σας είχαμε προτείνει και με το υπ’ αριθμ πρωτοκόλλου 39436/1-12-2016 έγγραφό μας) διοργάνωση από κοινού «Λευκής Νύχτας», σε ημερομηνία που εσείς κρίνετε ότι θα είναι ωφέλιμη για την αγορά και τους συμπολίτες μας. 
Πάγια πεποίθησή μας είναι ότι μέσα από τις συνεργασίες και την από κοινού προσπάθεια μπορούμε να συμβάλλουμε στην τόνωση της τοπικής οικονομίας
Ο Δήμος Αρταίων, στο πλαίσιο αυτό, είναι διατεθειμένος να συμβάλλει και με χρηματικό ποσό για την διοργάνωση της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, ώστε να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο την αγορά, τα καταστήματά μας και θα δώσει στους πολίτες μια στιγμή χαλάρωσης». 
Ποια θα είναι η διάθεση και η ανταπόκριση των τριών προέδρων των Επαγγελματικών Συλλόγων της Άρτας, θα φανεί στο επόμενο διάστημα. Όμως σε γειτονικές περιοχές, η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων θεωρούνται πως συμβάλλουν στην τόνωση της αγοράς, αλλά κυρίως στην προβολή της περιοχής, των προϊόντων της και των υπηρεσιών της.
Στη Πρέβεζα
Ήδη στη διπλανή Πρέβεζα, Η Λευκή Νύχτα συνδιοργανώνεται για τρίτη χρονιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρέβεζας ΛΥΡΑΥΛΟΣ, τον Εμπορικό Σύλλογο του ιστορικού κέντρου και το Σύλλογο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης. 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τοπικά ΜΜΕ, η μεγάλη γιορτή της Λευκής Νύχτας στην Πρέβεζα θα γίνει το Σάββατο 26 Αυγούστου(2017) και αναμένεται πως θα πλημμυρίσει με κόσμο το κέντρο της πόλης. Η γιορτή αυτή θα εμπλουτιστεί φέτος με περισσότερα μουσικά σχήματα και πολιτιστικά δρώμενα.
Κεντρικό ρόλο θα έχει το μουσικό συγκρότημα Coconaut Rockers που θα παίζει balkan και άλλους ξεσηκωτικούς ρυθμούς στην κεντρική αγορά της πόλης, όπου τα καταστήματα θα πωλούν τα είδη τους σε πολύ χαμηλές τιμές και θα προσφέρουν κεράσματα στους επισκέπτες τους, ενώ θα υπάρχουν και μουσικά σχήματα έντεχνου, λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού στην παραλία. Χορευτές, μάγοι και ταχυδακτυλουργοί θα συμπληρώνουν το σκηνικό της γιορτής ενώ έχει προβλεφτεί και χώρος που διαμορφώνεται ήδη, με ενδιαφέροντα θέματα για τα μικρά παιδιά. 
Θα υπάρχουν αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις ενώ θα λειτουργεί και έκθεση τοπικών προϊόντων και γαστρονομίας. Ήδη οι διοργανωτές φροντίζουν να εξασφαλιστούν χώροι πάρκινγκ για τους επισκέπτες, καθώς θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση.
Και Σπαλιάρας!
Τα καταστήματα ετοιμάζουν τις δικές τους εκδηλώσεις και προσφορές, όπως στην περίπτωση του καταστήματος καλλυντικών rouge που το βράδυ της Λευκής Νύχτας θα φιλοξενεί τον Γιάννη Σπαλιάρα.
ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: «Λευκή Νύχτα» στην αγορά της Άρτας
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 617017651764722349
Σχόλια
item