ΥΠΟΙΚ για καύσιμα: Άσφαιρα πυρά - Έχουμε δρομολογήσει όλα τα μέτρα ΥΠΟΙΚ για καύσιμα: Άσφαιρα πυρά - Έχουμε δρομολογήσει όλα τα μέτρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΥΠΟΙΚ για καύσιμα: Άσφαιρα πυρά - Έχουμε δρομολογήσει όλα τα μέτρα

ΥΠΟΙΚ για καύσιμα: Άσφαιρα πυρά - Έχουμε δρομολογήσει όλα τα μέτρα

«Τα πυρά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κατά του λαθρεμπορίου ήταν πάντα άσφαιρα και μόνο για τα μάτια του κόσμου» απαντά το υπουργείο Οικονομικών στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για ολιγωρία στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στην αγορά των καυσίμων. 

Σε ανακοίνωσή του με τον σκωπτικό τίτλο «από τις φωτιές, στο Ταλίν και διάλειμμα με λαθρεμπόριο…» το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι «τα κόμματα της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου βρίσκονται σε πανικό καθώς βλέπουν ότι νόμοι για το λαθρεμπόριο μπορούν και να γίνονται και να εφαρμόζονται και να δώσουν αποτελέσματα». 

Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι «η κυβέρνησή μας έχει δρομολογήσει όλες τις νομοθετικές και άλλες ενέργειες ώστε να τελειώσει το πρόβλημα αυτό». Η Νέα Δημοκρατία, προσθέτει η Νίκης, επιμένει να έχει ως μοναδικό πολιτικό της όπλο το ψέμα και τις ψευδείς ειδήσεις. Και έχει το θράσος να μοιράζει υποσχέσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, όταν και αν γίνει κάποτε κυβέρνηση. 

«Η αλήθεια είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να υποσχεθούν τίποτα. Είχαν την ευκαιρία τους να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο, όταν κυβερνούσαν χωριστά το κάθε κόμμα και όταν κυβερνούσαν μαζί. Δεν το έκαναν. Ακόμη και όταν υποχρεώθηκαν να ψηφίσουν νόμους για την πάταξη του λαθρεμπορίου επέλεξαν να τους αφήσουν ανενεργούς, καθώς δεν εξέδωσαν τις απαραίτητες εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις» συνεχίζει. 

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, «η αλήθεια είναι ότι κυβέρνησή μας όχι μόνο ολοκλήρωσε τις εκκρεμότητες που είχαν αφήσει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αλλά και βελτίωσε το θεσμικό πλαίσιο που παρέδωσαν, καθώς περιείχε πολλές αδυναμίες και ελλείψεις».

«Το σύστημα εισροών – εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων προβλέφθηκε για πρώτη φορά με το νόμο 3784 του 2009. Αλλά επέτρεπε την εγκατάσταση λογισμικού από διαφορετικές εταιρείες, χωρίς τις απαραίτητες πιστοποιήσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσκολίες στον έλεγχο αλλά και προβλήματα με παραποιήσεις του λογισμικού και των στοιχείων που στέλνουν οι αντλίες. 


Η κυβέρνησή μας έχει δρομολογήσει όλες τις νομοθετικές και άλλες ενέργειες ώστε να τελειώσει το πρόβλημα αυτό» προσθέτει. 

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, το σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) στα μεταφορικά μέσα πετρελαιοειδών (βυτιοφόρα κλπ.) νομοθετήθηκε το 2013 από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά οι υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή του εκδόθηκαν από τη δική μας κυβέρνηση. 

«Τα συστήματα εισροών – εκροών στις ‘’ελεύθερες εγκαταστάσεις’’ πετρελαιοειδών ψηφίστηκε το 2013 επίσης χωρίς να εκδοθεί η απαραίτητη εφαρμοστική απόφαση. Έπρεπε να έρθει η δική μας κυβέρνηση για να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση. Το ίδιο ισχύει και με τη νομοθεσία για τα συστήματα εισροών-εκροών στις φορολογικές αποθήκες. 


Όλες αυτές οι δράσεις έχουν συμπληρωθεί και με νέα νομοθεσία, όπου ήταν απαραίτητο, όπως άλλωστε κάναμε και με το λαθρεμπόριο σε άλλα είδη (καπνικά, αλκοολούχα)» σχολιάζει ακόμα η ανακοίνωση. 

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης 
Δέκα φορές λιγότερους ελέγχους για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων κάνει η κυβέρνηση, είτε από ανικανότητα είτε από διαπλοκή επισήμανε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Όπως αναφέρει, έτσι εισπράττονται λιγότερα από 3 εκατ. ευρώ το χρόνο.

«Τα δυο δισ. από το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων που έλεγε ότι θα συνέλεγε η Κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου, αποδείχθηκε ότι ήταν "αέρας κοπανιστός"» σχολίασε η ΔΗΣΥ. 

«Εκεί που δείχνουν ιδιαίτερη σπουδή οι κυβερνώντες είναι στην υπεροφορολόγηση αυτών που έχουν απομείνει να παράγουν και να πληρώνουν φόρους» τονίζει Το Ποτάμι. 
Epirusblog Gr
5 of 5
ΥΠΟΙΚ για καύσιμα: Άσφαιρα πυρά - Έχουμε δρομολογήσει όλα τα μέτρα
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7750129220072819685
Σχόλια
item