Ο Σταθάκης ξαναβγάζει στην αγορά τους «ράμπο» λαθρεμπορίας καυσίμων Ο Σταθάκης ξαναβγάζει στην αγορά τους «ράμπο» λαθρεμπορίας καυσίμων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Σταθάκης ξαναβγάζει στην αγορά τους «ράμπο» λαθρεμπορίας καυσίμων

Ο Σταθάκης ξαναβγάζει στην αγορά τους «ράμπο» λαθρεμπορίας καυσίμων

Είχαν διακόψει τους ελέγχους

Την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων, δείχνει η κίνηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, να ξαναβγάλει στην αγορά τους «ράμπο» του σώματος Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), οι οποίοι είχαν διακόψει τους ελέγχους, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να τους στερήσει τα μπόνους που ελάμβαναν, στις αρχές του 2016.

Την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς, είχε παραδεχτεί προ μηνών ο υπουργός, αποδίδοντάς την στην κατάργηση της αμοιβής, την οποία επαναφέρει σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που μπαίνει σε διαδικασία ψήφισης στη Βουλή. 


Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε στις αρχές του καλοκαιριού ο κ. Σταθάκης στη Βουλή, ότι το 2014 επιβλήθηκαν πρόστιμα στην αγορά αξίας 1,7 εκατ. ευρώ και πέρσι ήταν μόλις 178.191 ευρώ!

Τα ΚΕΔΑΚ αποτελούν ένα κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό που εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ωστόσο με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις η διάταξη έχει μεταβατικό χαρακτήρα καθώς θα έχει ισχύ έως τα τέλη του έτους. 


Στόχος είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος, ώστε το υπουργείο να προχωρήσει από τις αρχές της νέας χρονιάς, σε ένα νέο μηχανισμό ελέγχου που θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενος και δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Στην αιτιολογική έκθεση του νόμου, το ΥΠΕΝ παραδέχεται ότι η συμβολή του ΚΕΔΑΚ στους ελέγχους ήταν σημαντική.

Newmoney
Epirusblog Gr
5 of 5
Ο Σταθάκης ξαναβγάζει στην αγορά τους «ράμπο» λαθρεμπορίας καυσίμων
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4049392596978283786
Σχόλια
item